Мариновани скариди с каперси
Необходими продукти:
- 500 грама почистени скариди
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 1/2 чаена чаша лимонов сок
- 2 супени лъжици оцет
- 1 супена лъжица нарязан на ситно див лук
- 1 1/2 чаени лъжици сол
- 1/2 чаена лъжица копър (сух)
- 2-4 капки лют сос
- 2 чаени лъжици каперси
Начин на приготвяне:
Във вряща подсолена вода бланширайте скаридите за 3 минути, докато станат розови. Отцедете ги и ги охладете.
Комбинирайте зехтина, лимоновия сок, оцета, дивия лук, солта, копъра, соса и каперсите в голяма купа. Накрая добавете скаридите и разбъркайте, за да се овкусят добре. Оставете скаридите да престоят в маринатата поне 4 часа.
Отцедете ги от нея преди сервиране. Поднесете морските дарове със зелена салата.
Източник:
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Хрупкави панирани скариди
- Салата от алабаш, скариди и кейл с дресинг
- Скариди на фурна с чесън и масло
- Скариди на тиган с чесън, масло и вино
- Глазирани скариди с ром
- Пикантни скариди в бирен сос
- Как да приготвим перфектните скариди на скара
- Супа тай със скариди, гъби шийтаке и кокосово мляко
- Сос Хо - пикантен сос с морски дарове
- Супа от скариди с домати и чесън
Коментари към Мариновани скариди с каперси