Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Скариди с домати, чесън и кускус

Скариди с домати, чесън и кускус

Скариди с домати, чесън и кускус - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша кускус
  • 1 чаена чаша кейл
  • 500 грама чери домати
  • 2 големи скилидки чесън – нарязан на филийки
  • 20 едри скариди
  • 2 супени лъжици зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Първо трябва да загреете фурната на 250 градуса. Вземете 4 парчета алуминиево фолио с размери 30 х 30 сантиметра. Две от тях прегънете, така че да се получат купички, а другите оставете за покриване.

Накиснете кускуса в купа с половин чаша топла вода и почакайте да се абсорбира течността. В направените от вас алуминиеви съдове разделете кейла на равни количества. Добавете кускуса, отново разпределен в двете порции. Наредете доматите, нарязани на половинки, и чесъна. Най-отгоре поставете скаридите, поръсете със зехтин, сол и черен пипер.

Покрийте с другите парчета фолио и захванете добре края, за да се получат джобове, които са плътно запечатани. Запечете във фурната за 15 минути. При сервиране изрежете с помощта на ножица „Х” в центъра на алуминиевото фолио и сгънете към краищата.


За framar.bg: Данна Паднжарова
Източник: womansday.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитно