Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Скариди на тиган с чесън, масло и вино

Скариди на тиган с чесън, масло и вино

Скариди на тиган с чесън, масло и вино - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица масло
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 500 грама скариди
  • сол и черен на вкус
  • 3 смачкани скилидки чесън
  • 1 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
  • 1/4 чаена чаша бяло вино
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 1 супена лъжица свеж нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото на тиган и към него добавете зехтина. Когато се загреят, сложете скаридите, подправете със сол, добавете чесъна и лютия пипер. Пържете морските дарове 5-7 минути, докато порозовеят.

Извадете скаридите от тигана и ги сложете в чиния.

В тигана сложете лимоновия сок, виното, магданоза и подправете според вашия вкус с черен пипер и сол. Оставете да къкри 5 минути, докато течността се редуцира на половина.

Сервирайте скаридите полети с чесновия дресинг.

Поръсете с магданоз и гарнирайте с няколко резена лимон.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитно