Скариди на тиган с чесън, масло и вино

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица масло
- 1 супена лъжица зехтин
- 500 грама скариди
- сол и черен на вкус
- 3 смачкани скилидки чесън
- 1 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
- 1/4 чаена чаша бяло вино
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 1 супена лъжица свеж нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото на тиган и към него добавете зехтина. Когато се загреят, сложете скаридите, подправете със сол, добавете чесъна и лютия пипер. Пържете морските дарове 5-7 минути, докато порозовеят.
Извадете скаридите от тигана и ги сложете в чиния.
В тигана сложете лимоновия сок, виното, магданоза и подправете според вашия вкус с черен пипер и сол. Оставете да къкри 5 минути, докато течността се редуцира на половина.
Сервирайте скаридите полети с чесновия дресинг.
Поръсете с магданоз и гарнирайте с няколко резена лимон.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Пикантни скариди на тиган с лимон и кориандър
- Пържен ориз със скариди и зеленчуци
- Скариди със зеленчуци в бирен сос
- Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио
- Печени скариди с кокосови стърготини
- Скариди със салата от чушка и печена царевица
- Рибена яхния с треска и скариди
- Скариди с меден дресинг и захаросани орехи
- Сотирани скариди с чесън и магданоз
- Хрупкава пица с крема сирене, скариди и моцарела
Коментари към Скариди на тиган с чесън, масло и вино