Скариди на тиган с чесън, масло и вино
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица масло
- 1 супена лъжица зехтин
- 500 грама скариди
- сол и черен на вкус
- 3 смачкани скилидки чесън
- 1 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
- 1/4 чаена чаша бяло вино
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 1 супена лъжица свеж нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото на тиган и към него добавете зехтина. Когато се загреят, сложете скаридите, подправете със сол, добавете чесъна и лютия пипер. Пържете морските дарове 5-7 минути, докато порозовеят.
Извадете скаридите от тигана и ги сложете в чиния.
В тигана сложете лимоновия сок, виното, магданоза и подправете според вашия вкус с черен пипер и сол. Оставете да къкри 5 минути, докато течността се редуцира на половина.
Сервирайте скаридите полети с чесновия дресинг.
Поръсете с магданоз и гарнирайте с няколко резена лимон.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Салата от алабаш, скариди и кейл с дресинг
- Хрупкави панирани скариди
- Скариди на фурна с чесън и масло
- Глазирани скариди с ром
- Пикантни скариди в бирен сос
- Как да приготвим перфектните скариди на скара
- Супа тай със скариди, гъби шийтаке и кокосово мляко
- Супа от скариди с домати и чесън
- Варени скариди с чесново масло и лимон
- Паеля с миди, скариди и пилешко
Коментари към Скариди на тиган с чесън, масло и вино