Яхния с бамя и скариди
Необходими продукти:
- 4 супени лъжици олио
- 250 грама бамя
- 30 грама масло
- 4 супени лъжици брашно
- по 1 червена и зелена чушка
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 3 домата
- 2 супени лъжици подправка каджун
- 2 дафинови листа
- 5 чаени чаши пилешки бульон
- 450 грама почистени скариди
- 1 1/2 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 1 чаена лъжица лют червен пипер
- по 2 чаени лъжици сладък червен пипер и сушен риган
Начин на приготвяне:
Нарежете бамята на резенчета (около 1 сантиметър).
В голям дълбок тиган или тенджера загрейте олиото и изпържете зеленчука, докато започне да покафенява - около 5-7 минути. Прехвърлете в чиния и оставете настрана.
Чушките и лука нарежете на кубчета, а чесъна на филийки.
Обелете доматите и ги нарежете на едро.
В същия съд, в който сте пържили бамята, сложете маслото, след като се разтопи разбъркайте брашното. Добавете нарязаните зеленчуци и разбъркайте, изчакайте да се сготвят за около 6-8 минути, като разбърквате периодично.
Подправете с Каджун и останалите подправка. Минута по-късно добавете дафиновия лист и бульона. След като течността заври, намалете температурата и оставете да къкри 30 минути.
В последната минута добавете скаридите, когато променят цвета си и станат розови, добавете в яхнията бамята.
Сервирайте като самостоятелно ястие или поднесете със сварен ориз.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sidechef.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ВЕГАН ИЗГРАЖДАЩ КОЛАГЕН капсули * 60 SW1840
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Бамя - ползи за здравето и вредни свойства
- Салата от алабаш, скариди и кейл с дресинг
- Скариди на фурна с чесън и масло
- Хрупкави панирани скариди
- Скариди на тиган с чесън, масло и вино
- Глазирани скариди с ром
- Пикантни скариди в бирен сос
- Как да приготвим перфектните скариди на скара
- Супа от скариди с домати и чесън
- Варени скариди с чесново масло и лимон
Коментари към Яхния с бамя и скариди