Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Яхния с бамя и скариди

Яхния с бамя и скариди

Яхния с бамя и скариди - изображение

Необходими продукти:

  • 4 супени лъжици олио
  • 250 грама бамя
  • 30 грама масло
  • 4 супени лъжици брашно
  • по 1 червена и зелена чушка
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 3 домата
  • 2 супени лъжици подправка каджун
  • 2 дафинови листа
  • 5 чаени чаши пилешки бульон
  • 450 грама почистени скариди
  • 1 1/2 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 1 чаена лъжица лют червен пипер
  • по 2 чаени лъжици сладък червен пипер и сушен риган

Начин на приготвяне:

Нарежете бамята на резенчета (около 1 сантиметър).

В голям дълбок тиган или тенджера загрейте олиото и изпържете зеленчука, докато започне да покафенява - около 5-7 минути. Прехвърлете в чиния и оставете настрана.

Чушките и лука нарежете на кубчета, а чесъна на филийки.

Обелете доматите и ги нарежете на едро.

В същия съд, в който сте пържили бамята, сложете маслото, след като се разтопи разбъркайте брашното. Добавете нарязаните зеленчуци и разбъркайте, изчакайте да се сготвят за около 6-8 минути, като разбърквате периодично.

Подправете с Каджун и останалите подправка. Минута по-късно добавете дафиновия лист и бульона. След като течността заври, намалете температурата и оставете да къкри 30 минути.

В последната минута добавете скаридите, когато променят цвета си и станат розови, добавете в яхнията бамята.

Сервирайте като самостоятелно ястие или поднесете със сварен ориз.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sidechef.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛюбопитно