Маринована бамя с чесън и маслини
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши почистени от костилките маслини (Камалата)
- 32 големи листа босилек
- 8 скилидки чесън
- 2 супени лъжици семена от фенел
- 1 килограм бамя
- 4 чаени чаши оризов оцет
- 2 чаени чаши оцет Шери
- 2 чаени чаши вода
- 1/4 чаена чаша захар
- 4 чаени лъжици сол
Начина на приготвяне:
Обелете скилидките чесън и ги натиснете с нож, така че да се разчупят.
Разделете чесъна, маслините, босилека и семената фенел между 8 чисти буркана. Добавете бамята.
Сложете на котлона в касерола всички видове оцет, водата захарта и солта да заврат. Намалете температура и оставете течността да къкри 5 минути. Внимателно напълнете бурканите с маринатата, като оставите 1 сантиметър от края на буркана. Сложете капачките и обърнете бурканите.
Оставете да се охладят, а преди сервиране изстудете в хладилник.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ВЕГАН ИЗГРАЖДАЩ КОЛАГЕН капсули * 60 SW1840
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Още идеи
- Бамя - ползи за здравето и вредни свойства
- Задушена бамя с лук и домати
- Бамя с домати, чесън и лук
- Доматена яхния с бамя
- Изненадващо здравословна храна е бамята
- Направете си гел за коса от бамя, зехтин и витамин Е
- Бамята е добър приятел на дебелото черво
- Направете си вода от бамя за облекчаване на диабета
- Бамята - вкусен и полезен природен дар
- Гювеч с бамя, домати и сос от нар
Коментари към Маринована бамя с чесън и маслини