Начало Хранене Рецепти Консерви Още идеи Маринована бамя с чесън и маслини

Маринована бамя с чесън и маслини

Маринована бамя с чесън и маслини - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши почистени от костилките маслини (Камалата)
  • 32 големи листа босилек
  • 8 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици семена от фенел
  • 1 килограм бамя
  • 4 чаени чаши оризов оцет
  • 2 чаени чаши оцет Шери
  • 2 чаени чаши вода
  • 1/4 чаена чаша захар
  • 4 чаени лъжици сол

Начина на приготвяне:

Обелете скилидките чесън и ги натиснете с нож, така че да се разчупят.

Разделете чесъна, маслините, босилека и семената фенел между 8 чисти буркана. Добавете бамята.

Сложете на котлона в касерола всички видове оцет, водата захарта и солта да заврат. Намалете температура и оставете течността да къкри 5 минути. Внимателно напълнете бурканите с маринатата, като оставите 1 сантиметър от края на буркана. Сложете капачките и обърнете бурканите.

Оставете да се охладят, а преди сервиране изстудете в хладилник.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЛюбопитноЗдравни съвети