Гювеч с бамя, домати и сос от нар
Необходими продукти:
- 4 средни домата
- 1/4 чаена чаша олио
- 3 глави лук, нарязани на ситно
- 1 глава чесън, почистен и нарязан на филийки
- 1 връзка кориандър, стъблата и листата нарязани и разделени
- 1 1/2 чаена чаша вода
- 1/2 чаена лъжица сол
- лютив червен пипер на люспи на вкус
- 500 грама бамя
- 1 супена лъжица сос от нар
Начин на приготвяне:
Сложете вода да заври в дълбока тенджера.
Наблизо до котлона, сложете купа с вода, в която има кубчета лед.
Направете X в долната част на доматите и ги пуснете в горещата вода за 1 минута, след което прехвърлете в ледената, нека престоят там 30 секунди. След това лесно обелете и нарежете доматите.
Излейте водата от тенджерата и я подсушете. В нея загрейте мазнината и запържете нарязания на ситно лук, докато омекне, около 4-5 минути. Сложете чесъна, след като омекне добавете доматите. Прибавете стъблата от кориандър, водата, сол и лютия пипер. Гответе, докато доматите се разпаднат, около 15 минути.
Добавете бамята и гответе, като разбърквате от време на време, за около 30-40 минути до готовност.
В края поръсете с листата кориандър и добавете сосът от нар.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ВЕГАН ИЗГРАЖДАЩ КОЛАГЕН капсули * 60 SW1840
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бамя - ползи за здравето и вредни свойства
- Бамя с домати, чесън и лук
- Доматена яхния с бамя
- Бамята - вкусен и полезен природен дар
- Бамята е добър приятел на дебелото черво
- Направете си гел за коса от бамя, зехтин и витамин Е
- Направете си вода от бамя за облекчаване на диабета
- Маринована бамя с чесън и маслини
- Задушена бамя с лук и домати
- Изненадващо здравословна храна е бамята
Коментари към Гювеч с бамя, домати и сос от нар