Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Гювеч с бамя, домати и сос от нар

Гювеч с бамя, домати и сос от нар

Гювеч с бамя, домати и сос от нар - изображение

Необходими продукти:

  • 4 средни домата
  • 1/4 чаена чаша олио
  • 3 глави лук, нарязани на ситно
  • 1 глава чесън, почистен и нарязан на филийки
  • 1 връзка кориандър, стъблата и листата нарязани и разделени
  • 1 1/2 чаена чаша вода
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • лютив червен пипер на люспи на вкус
  • 500 грама бамя
  • 1 супена лъжица сос от нар

Начин на приготвяне:

Сложете вода да заври в дълбока тенджера.

Наблизо до котлона, сложете купа с вода, в която има кубчета лед.

Направете X в долната част на доматите и ги пуснете в горещата вода за 1 минута, след което прехвърлете в ледената, нека престоят там 30 секунди. След това лесно обелете и нарежете доматите.

Излейте водата от тенджерата и я подсушете. В нея загрейте мазнината и запържете нарязания на ситно лук, докато омекне, около 4-5 минути. Сложете чесъна, след като омекне добавете доматите. Прибавете стъблата от кориандър, водата, сол и лютия пипер. Гответе, докато доматите се разпаднат, около 15 минути.

Добавете бамята и гответе, като разбърквате от време на време, за около 30-40 минути до готовност.

В края поръсете с листата кориандър и добавете сосът от нар.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитно