Задушена бамя с лук и домати

Необходими продукти:
450 грама прясна бамя
250 грама дребни глави лук
6 обелени скилидки чесън
5 супени лъжици зехтин
500 грама домати, нарязани на малки парчета
1 чаена лъжица захар
сока от 1/2 лимон
3-4 супени лъжици ситно нарязан пресен магданоз
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте бамята и с остър нож изрежете зелените конци, като внимавате да не откриете зърната.
Сложете лука в тенджера с вода и нека се вари в продължение на 5 минути. След това отцедете течността и обелете главите, когато се охладят малко.
Сгорещете 3 супени лъжици зехтин в тиган и в него запържете целите скилидки чесън и главите лук.
Разклащайте съда, за да може зеленчуците да се зачервят от всички страни равномерно. След това прибавете бамята, пържете още 5 минути и изсипете нарязаните домати в съда.
Подправете зеленчуците със сол и смлян черен пипер на вкус, сложете захарта и оставете всичко да се задушава в продължение на 15 минути. Бамята трябва да омекне. Когато това стане, добавете нарязания пресен магданоз, лимоновия сок и след минута варене налейте останалия зехтин.
Поднесете ястието на стайна температура като гарнитура или като основно.
Добър апетит!
Снимка: vsyasol.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ВЕГАН ИЗГРАЖДАЩ КОЛАГЕН капсули * 60
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПЕТ СЪСТАВКИ ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешки дробчета с лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Бамя - ползи за здравето и вредни свойства
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Домат
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Задушена бамя с лук и домати