Задушени зеленчуци с нахут
Необходими продукти:
1-2 глави лук
2 скилидки чесън
3 стръка целина
3 моркова
1 буркан домати консерва или използвайте пресни (според сезона)
200 грама нахут
5 шепи зелен фасул
сол на вкус
магданоз
олио
Начин на приготвяне:
Обелете лука, нарежете на ситно и задушете в малко олио.
Накълцайте морковите и чесъна, целината нарежете на кръгчета.
Прибавете ги към лука, а пет минути по-късно сложете и доматите (със сока), нарязани на четвъртинки.
В съда при зеленчуците изсипете и нахута, подсолете и оставете ястието да се приготвя в продължение на 15 минути.
Следва да добавите зеления фасул и още 15 минути на котлона.
Накрая сложете нарязан пресен магданоз и свалете от огъня.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Ползи и вреди на червения лук
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Домат
- Пилешко филе Капрезе
- Салата от маслини и лук
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
Коментари към Задушени зеленчуци с нахут