Задушени зеленчуци с нахут

Необходими продукти:
1-2 глави лук
2 скилидки чесън
3 стръка целина
3 моркова
1 буркан домати консерва или използвайте пресни (според сезона)
200 грама нахут
5 шепи зелен фасул
сол на вкус
магданоз
олио
Начин на приготвяне:
Обелете лука, нарежете на ситно и задушете в малко олио.
Накълцайте морковите и чесъна, целината нарежете на кръгчета.
Прибавете ги към лука, а пет минути по-късно сложете и доматите (със сока), нарязани на четвъртинки.
В съда при зеленчуците изсипете и нахута, подсолете и оставете ястието да се приготвя в продължение на 15 минути.
Следва да добавите зеления фасул и още 15 минути на котлона.
Накрая сложете нарязан пресен магданоз и свалете от огъня.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
Нов ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Домат
- Пилешки дробчета с лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Печени домати с мащерка, розмарин и чесън
Коментари към Задушени зеленчуци с нахут