Доматена яхния с бамя

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица масло
- 1 глава лук
- 1 стрък пресен лук
- 2 скилидки чесън
- няколко стръка магданоз
- 1 стрък прясна мащерка
- щипка сол
- прясно смлян черен пипер
- половин червена чушка
- 2 чаени чаши зеленчуков бульон
- 1 чаена чаша вода
- 2 супени лъжици царевично брашно
- 4 меки домата, обелени
- 150 милилитра доматен сок
- 10 грама захар
- 200 грама прясна почистена бамя
- 1 чаена лъжичка лют червен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото в тенджера и запържете ситно нарязани лук, чесън, магданоз и мащерка. Разбъркайте и намалете мощността на котлона.
По този начин съставките ще пуснат и запазят своите аромати. Прибавете почистената и нарязана бамя, наситнените домати, чушки и доматения сок.
Подправете със сол, черен пипер, червен пипер, захар и налейте доматения сок, водата и бульона.
Разбъркайте и оставете ястието да къкри на слаб огън за час. Размийте брашното в 2-3 супени лъжици бульон и прибавете сместа към яхнията.
Разбъркайте докато се сгъсти и свалете от котлона. Разсипете порции, поднесете ястието топло, поръсено с пресни подправки по вас вкус.
Добър апетит!
Източник: toriavey.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ВЕГАН ИЗГРАЖДАЩ КОЛАГЕН капсули * 60
АЛАЙВ МАКС ПОТЕНСИ ТЕЧЕН МУЛТИВИТАМИН 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
НАТУРА ТЕРАПИ ПРОСТАТОЛ КОМПЛЕКС капсули * 30
ВИТАЛ РЕЛАКС капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Бамя - ползи за здравето и вредни свойства
- Домат
- Пилешко филе Капрезе
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- Запечено сирене с лук и домати
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
Коментари към Доматена яхния с бамя