Доматена яхния с бамя

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица масло
- 1 глава лук
- 1 стрък пресен лук
- 2 скилидки чесън
- няколко стръка магданоз
- 1 стрък прясна мащерка
- щипка сол
- прясно смлян черен пипер
- половин червена чушка
- 2 чаени чаши зеленчуков бульон
- 1 чаена чаша вода
- 2 супени лъжици царевично брашно
- 4 меки домата, обелени
- 150 милилитра доматен сок
- 10 грама захар
- 200 грама прясна почистена бамя
- 1 чаена лъжичка лют червен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото в тенджера и запържете ситно нарязани лук, чесън, магданоз и мащерка. Разбъркайте и намалете мощността на котлона.
По този начин съставките ще пуснат и запазят своите аромати. Прибавете почистената и нарязана бамя, наситнените домати, чушки и доматения сок.
Подправете със сол, черен пипер, червен пипер, захар и налейте доматения сок, водата и бульона.
Разбъркайте и оставете ястието да къкри на слаб огън за час. Размийте брашното в 2-3 супени лъжици бульон и прибавете сместа към яхнията.
Разбъркайте докато се сгъсти и свалете от котлона. Разсипете порции, поднесете ястието топло, поръсено с пресни подправки по вас вкус.
Добър апетит!
Източник: toriavey.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ВЕГАН ИЗГРАЖДАЩ КОЛАГЕН капсули * 60
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОМУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМООЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН АНТИ-ОКС ПАУЪР БЛЕНД капсули * 60
Нов ПРОМОКАРЛ МИНК ЛИКОПЕН + АНТИОКСИДАНТИ капсули * 100
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Бамя - ползи за здравето и вредни свойства
- Домат
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Печени домати с мащерка, розмарин и чесън
- Домашно сладко от червени домати
- Отстранете мазолите по краката с домат или смокиново листо
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
Коментари към Доматена яхния с бамя