Доматена яхния с бамя
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица масло
- 1 глава лук
- 1 стрък пресен лук
- 2 скилидки чесън
- няколко стръка магданоз
- 1 стрък прясна мащерка
- щипка сол
- прясно смлян черен пипер
- половин червена чушка
- 2 чаени чаши зеленчуков бульон
- 1 чаена чаша вода
- 2 супени лъжици царевично брашно
- 4 меки домата, обелени
- 150 милилитра доматен сок
- 10 грама захар
- 200 грама прясна почистена бамя
- 1 чаена лъжичка лют червен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото в тенджера и запържете ситно нарязани лук, чесън, магданоз и мащерка. Разбъркайте и намалете мощността на котлона.
По този начин съставките ще пуснат и запазят своите аромати. Прибавете почистената и нарязана бамя, наситнените домати, чушки и доматения сок.
Подправете със сол, черен пипер, червен пипер, захар и налейте доматения сок, водата и бульона.

Разбъркайте и оставете ястието да къкри на слаб огън за час. Размийте брашното в 2-3 супени лъжици бульон и прибавете сместа към яхнията.
Разбъркайте докато се сгъсти и свалете от котлона. Разсипете порции, поднесете ястието топло, поръсено с пресни подправки по вас вкус.
Добър апетит!
Източник: toriavey.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ВЕГАН ИЗГРАЖДАЩ КОЛАГЕН капсули * 60
ПРОМОАЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ВЕГАВЕРО ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 120
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН прах неовкусен 1кг НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Бамя - ползи за здравето и вредни свойства
- Пилешко филе Капрезе
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Как бързо и лесно да обелим и нарежем домати на кубчета
- Пица с кайма
- Салата от рулца от раци с домати, майонеза и чесън
- Супа от кестени и нахут с домати и чесън
- Домат
Коментари към Доматена яхния с бамя