Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Тортила с авокадо, кейл и козе сирене

Тортила с авокадо, кейл и козе сирене

Тортила с авокадо, кейл и козе сирене - изображение

Тортила питките превръщат всеки "сандвич" в компактна и бърза закуска и са подходящи да се хапват навсякъде и по всяко време. Предимство е и изключително ниското съдържание на въглехидрати, за разлика от традиционния хляб, което ги прави много подходящи за хора на диета. А и не само за тях – всеки, който обича да разнообразява храната си, може да включи разнообразни тортила сандвичи в менюто си. Ето го и поредното предложение от нас:

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши кейл (къдраво зеле)
  • 2 броя добре узряло авокадо
  • 1 ябълка
  • сокът на 1 лимон
  • 1 чаена лъжица зехтин екстра върджин
  • 1/2 чаена чаша козе сирене
  • 2 пълнозърнести тортили

Начин на приготвяне:

Нарежете листата кейл и ги намачкайте с малко сол, докато омекнат. Ябълките и авокадото обелете и нарежете на тънки резени. Смесете добре къдравото зеле с плодовете и овкусете със зехтина и лимоновия сок. Разбъркайте добре, за да се смесят всички вкусове.

Поръсете тортилата с козе сирене и отгоре сложете от салатата. Опаковайте за по-късно в пергаментова хартия, или хапнете веднага!

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:helloglow.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХрани и ястияРецептиЛюбопитноБотаникаАлтернативна медицинаЛайфстайлДиетиХранене при...