Запеканка с киноа и кейл
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша киноа
- 1 чаена чаша вода
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 връзка кейл, почистени от стъблата
- 1 тънко нарязана глава лук
- 2 скилидки чесън, накълцани
- 1/2 чаена чаша сирене чедър
- 120 грама крема сирене, нарязано
- 4 яйца
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 350 градуса и намазнете керамична тавичка.
Изплакнете киноата и я сварете до готовност.
Изпържете лука в зехтин през това време, докато се карамелизира. Сложете го в купа, а в тигана запържете кейла докато омекне - за 2-3 минути. Изстискайте го от излишната течност и го смесете с киноата, чесъна, крема сиренето, настъргания чедър и лука.
Разбийте яйцата подправени със сол и пипер.
Прехвърлете в приготвената тавичка зеленчуците и полейте с разбитите яйца.
Печете за 45 минути до готовност.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ЕКВИЛИБРА ДЕТОКС 4 ДЕЙСТВИЯ 500 мл
БИОХЕРБА КЪДРАВО ЗЕЛЕ КЕЙЛ капсули 370 мг * 60
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА КЕЙЛ 50 мл
ТЕРАНОВА ЗЕЛЕНА АЛКАЛИЗИРАЩА СМЕС 40 г
ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 50
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Киноа - как се консумира и защо е полезна за здравето
- Кейл, Листно зеле, Къдраво зеле
- Кейл (къдраво зеле, листно зеле) – състав и полезни свойства
- Безглутенова диета
- Варена киноа
- Гарнитура от киноа
- Киноа - полезни свойства и хранителен състав
- Зеленчукова салата със сирене халуми и киноа
- Киноа
- Солени палачинки от киноа, ориз и леща
Коментари към Запеканка с киноа и кейл