Пържен лук със зелено листни зеленчуци

Необходими продукти:
- около 1,5 кг зелено листни по избор - листа цвекло, кейл, спанак
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 2 средни глави лук - едната нарязана на ситно, другата на полумесеци
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 1 голяма връзка свеж кориандър
- сокът на 1 лимон
- сол
Начин на приготвяне:
Бланширайте зелено листните във вряща вода за 2-3 минути. Прехвърлете ги в гевгир да се отцедят и охладят. Когато станат достатъчно хладни, за да може спокойно да ги държите ги изстискайте през кърпа.
Запържете лука, който е на рязан на полумесеци в зехтина за 2-3 минути на силна температура. След това намалете градусите и пържете докато минат 5-8 минути и стане златист и хрупкав. Отцедете върху кухненска хартия.
Добавете в същия съд накълцания на ситно лук и чесън, пържете до златистокафяво. Добавете стъблата на кориандъра (нарязани на ситно) и зеленчуците, гответе за 2-3 минути. Сложете изпържения лук и разбъркайте за последно.
Поръсете с листенцата кориандър и полейте с лимоновия сок. Сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ЕКО МЕДИКА СИРОП ОТ КЕЙЛ 500 мл
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПУНШ ЧЕРЕШОВА ЛИМОНАДА прах 300 г
НовБИОТОНА БИО СУПЕРГРИЙНС 150 г
УЕЙТ УЪРЛД ВЕГАН КОЛАГЕН капсули * 180
Безплатна доставка за България!ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 50
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Пилешки дробчета с лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ориз с лук и масло
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Салата от маслини и лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- При акари, листни въшки и пожълтяване листата на растенията използвайте лучени люспи
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
Коментари към Пържен лук със зелено листни зеленчуци