Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пържен лук със зелено листни зеленчуци

Пържен лук със зелено листни зеленчуци

Пържен лук със зелено листни зеленчуци - изображение

Необходими продукти:

  • около 1,5 кг зелено листни по избор - листа цвекло, кейл, спанак
  • 1/4 чаена чаша зехтин
  • 2 средни глави лук - едната нарязана на ситно, другата на полумесеци
  • 2 скилидки чесън, наситнени
  • 1 голяма връзка свеж кориандър
  • сокът на 1 лимон
  • сол

Начин на приготвяне:

Бланширайте зелено листните във вряща вода за 2-3 минути. Прехвърлете ги в гевгир да се отцедят и охладят. Когато станат достатъчно хладни, за да може спокойно да ги държите ги изстискайте през кърпа.

Запържете лука, който е на рязан на полумесеци в зехтина за 2-3 минути на силна температура. След това намалете градусите и пържете докато минат 5-8 минути и стане златист и хрупкав. Отцедете върху кухненска хартия.

Добавете в същия съд накълцания на ситно лук и чесън, пържете до златистокафяво. Добавете стъблата на кориандъра (нарязани на ситно) и зеленчуците, гответе за 2-3 минути. Сложете изпържения лук и разбъркайте за последно.

Поръсете с листенцата кориандър и полейте с лимоновия сок. Сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиХрани и ястияЛюбопитноБотаникаАлт. медицинаСнимкиИсторияЛайфстайлДиети