Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Топла макаронена салата с нахут, кейл и наденички

Топла макаронена салата с нахут, кейл и наденички

Топла макаронена салата с нахут, кейл и наденички - изображение

Необходими продукти:


  • 300 грама макарони с форма по избор
  • 1 глава лук, нарязана ситно
  • 200 грама отцеден нахут
  • 1 чаена чаша нарязан кейл
  • 200 грама сурова наденица
  • зехтин за запръжка
  • сок от един лимон
  • сол и черен пипер


Начин на приготвяне:


В две тенджери сгорещете вода и я подсолете. Бланширайте кейла в първата, а във втората сварете макароните. Отцедете пастата и зеленчука, оставете ги настрана.

В тиган сгорещете зехтин, запържете лука и наденичката, нарязана ситно. Сложете макароните, кейла и нахута в купа.

Добавете месната смес и подправете със сол, черен пипер и лимонов сок. Поднесете салатата топла и й се насладете.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: globalgrub.blogspot.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноБотаникаДиети