Топла макаронена салата с нахут, кейл и наденички
Необходими продукти:
- 300 грама макарони с форма по избор
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 200 грама отцеден нахут
- 1 чаена чаша нарязан кейл
- 200 грама сурова наденица
- зехтин за запръжка
- сок от един лимон
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В две тенджери сгорещете вода и я подсолете. Бланширайте кейла в първата, а във втората сварете макароните. Отцедете пастата и зеленчука, оставете ги настрана.
В тиган сгорещете зехтин, запържете лука и наденичката, нарязана ситно. Сложете макароните, кейла и нахута в купа.
Добавете месната смес и подправете със сол, черен пипер и лимонов сок. Поднесете салатата топла и й се насладете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: globalgrub.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА КЪДРАВО ЗЕЛЕ КЕЙЛ капсули 370 мг * 60
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА КЕЙЛ 50 мл
ТЕРАНОВА ЗЕЛЕНА АЛКАЛИЗИРАЩА СМЕС 40 г
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
БИОТОНА БИО СУПЕРГРИЙНС 150 гр.
ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 50
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Кейл, Листно зеле, Къдраво зеле
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Кейл (къдраво зеле, листно зеле) – състав и полезни свойства
- Аквафаба – приготвяне, приложение и полезни вещества на натуралния заместител на яйца
- Орзо с пилешко и спанак
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Леблебия, Нахут, Сланутък
Коментари към Топла макаронена салата с нахут, кейл и наденички