Макаронена запеканка с пилешка кайма, кашкавал и заливка
 
    Необходими продукти:
- 300 грама макаронени изделия по ваш избор
- 200-300 грама пилешка кайма
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1 яйце
- 50-70 грама кашкавал
- 1/2 чаена чаша кетчуп
- 1 глава лук
- подправки
- олио
Начин на приготвяне:
Сварете макароните до полуготовност, отцедете водата, изсипвайки ги в гевгир, полейте с лъжица олио и разбъркайте, за да не се слепват.
Към пилешката кайма налейте 1/4 от млякото, подправете и разбъркайте.
На дъното на формата, която ще използвате за печене на ястието, налейте малко мазнина и разпределете равномерен слой от макароните.
От каймата направете топки, които сплескайте, за да се получат тънки пластове, и подредете върху положената основа в съда.
За да направите заливката, смесете останалото мляко с кетчупа и яйцето, подправете и разбъркайте.
Залейте продуктите в тавата с тази смес, по повърхността разпределете настърган кашкавал и сложете в предварително загрята фурна (190 градуса).
Запеканката е готова, когато сосът се изпари (приблизително 20-30 минути).
Поднесете я веднага, докато е гореща.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: chudo-povar.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Паста орзо със зеленчуци
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Двуседмична диета с паста
- Тиквички на фурна с домати и картофи





 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Макаронена запеканка с пилешка кайма, кашкавал и заливка