Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макаронена запеканка с пилешка кайма, кашкавал и заливка

Макаронена запеканка с пилешка кайма, кашкавал и заливка

Макаронена запеканка с пилешка кайма, кашкавал и заливка - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама макаронени изделия по ваш избор
  • 200-300 грама пилешка кайма
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 1 яйце
  • 50-70 грама кашкавал
  • 1/2 чаена чаша кетчуп
  • 1 глава лук
  • подправки
  • олио

 

Начин на приготвяне:

Сварете макароните до полуготовност, отцедете водата, изсипвайки ги в гевгир, полейте с лъжица олио и разбъркайте, за да не се слепват.

Към пилешката кайма налейте 1/4 от млякото, подправете и разбъркайте.

На дъното на формата, която ще използвате за печене на ястието, налейте малко мазнина и разпределете равномерен слой от макароните.

От каймата направете топки, които сплескайте, за да се получат тънки пластове, и подредете върху положената основа в съда.

За да направите заливката, смесете останалото мляко с кетчупа и яйцето, подправете и разбъркайте.

Залейте продуктите в тавата с тази смес, по повърхността разпределете настърган кашкавал и сложете в предварително загрята фурна (190 градуса).

Запеканката е готова, когато сосът се изпари (приблизително 20-30 минути).

Поднесете я веднага, докато е гореща.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: chudo-povar.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиетиСнимки