Кайгана - омлет по турски

Необходими продукти /за 1 порция/:
- 2 яйца
- 2 супени лъжици брашно
- 2 супени лъжици прясно мляко или вода
- сол на вкус
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
- 1/3 чаена чаша сирене фета, натрошено
- прясно смлян черен пипер на вкус
- няколко люспи лют червен пипер
- 1 супена лъжица масло
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцата в купа и добавете брашното. Разбъркайте добре.
- Прибавете млякото или водата и отново разбъркайте.
- Това е основната рецепта за кайган. Можете да опечете омлета и да го поръсите с фета и магданоз или да продължите със следващите стъпки.
- Добавете магданоза и сиренето фета и подправете с черния и лютия червен пипер. Разбъркайте.
- Ако сиренето не е достатъчно солено, прибавете малко сол на вкус.
- Разтопете маслото в тиган на средно силен огън.
- Добавете 1/2 чаена чаша от сместа, ако искате да направите няколко мини омлета или цялата смес за един голям омлет.
- Гответе около 3-4 минути от едната страна до златисто кафяв цвят, обърнете внимателно и печете още 2-3 минути от другата страна.
- Поднесете кайгана топъл, гарниран според вкуса.
Приятен апетит!
Снимки: eksitarif.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет от нахут (без яйца)
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Омлет с тиквички на фурна
- Омлет Пуляр
- Омлет със спанак, крутони и синьо сирене
- Омлет с прясно зеле
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Омлет със зеленчуци по испански
Коментари към Кайгана - омлет по турски