Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Омлет с фетучини, зеленчуци и пармезан

Омлет с фетучини, зеленчуци и пармезан

Омлет с фетучини, зеленчуци и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 5 яйца
  • 3 "гнезда" паста фетучини
  • 5 чери домата
  • 75 грама тиквички
  • 75 грама сладка чушка
  • малка връзка зелен лук
  • 75 милилитра прясно мляко
  • 50 грама пармезан
  • 1 скилидка чесън
  • малко магданоз
  • щипка смлян червен пипер
  • олио за пържене
  • сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Сварете фетучините до готовност, следвайки инструкциите за това, отбелязани върху опаковката.

Тиквичката нарежете на кръгчета, чушката - на парчета, зеления лук накълцайте ситно, чесъна настържете или намачкайте.

Сгорещете олиото и в него изсипете зеленчуците. Пържете ги на слаб огън до омекване на тиквичките.

Настържете пармезана, яйцата разбийте заедно с прясното мляко и смесете продуктите. Добавете щипка червен пипер и подсолете.

Изсипете сварената паста при зеленчуците и пържете около две минути. След това налейте млечно-яйчената комбинация с пармезана и нека ястието се приготвя, докато се запече отдолу. Тогава обърнете от другата страна и оставете омлета върху котлона до пълна готовност.

Украсете с магданоз и поднесете.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gratin.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети