Омлет с фетучини, зеленчуци и пармезан
Необходими продукти:
- 5 яйца
- 3 "гнезда" паста фетучини
- 5 чери домата
- 75 грама тиквички
- 75 грама сладка чушка
- малка връзка зелен лук
- 75 милилитра прясно мляко
- 50 грама пармезан
- 1 скилидка чесън
- малко магданоз
- щипка смлян червен пипер
- олио за пържене
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете фетучините до готовност, следвайки инструкциите за това, отбелязани върху опаковката.
Тиквичката нарежете на кръгчета, чушката - на парчета, зеления лук накълцайте ситно, чесъна настържете или намачкайте.
Сгорещете олиото и в него изсипете зеленчуците. Пържете ги на слаб огън до омекване на тиквичките.
Настържете пармезана, яйцата разбийте заедно с прясното мляко и смесете продуктите. Добавете щипка червен пипер и подсолете.
Изсипете сварената паста при зеленчуците и пържете около две минути. След това налейте млечно-яйчената комбинация с пармезана и нека ястието се приготвя, докато се запече отдолу. Тогава обърнете от другата страна и оставете омлета върху котлона до пълна готовност.
Украсете с магданоз и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gratin.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ОМЛЕТ 520 гр.
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Орзо с пилешко и спанак
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Паста орзо със скариди и тиквички
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Коментари към Омлет с фетучини, зеленчуци и пармезан