Вертуни (или омлет с кюфте)

Необходими продукти:
- яйца
- кайма
- подправки за кайма
- олио за пържене
- лук
*Определете количествата на продуктите в зависимост от желания брой порции, които желаете да получите.
Начин на приготвяне:
Подправете каймата, към нея прибавете ситно нарязан лук и омесете. Оформете плоски кюфтенца от нея.
Разбийте толкова яйца, колкото кюфтета направите и следователно толкова вертуни ще имате накрая.
Сложете кюфтето в средата на чиния и залейте с едно яйце.
Сгорещете тиган, в него изсипете яйцето, в центъра сложете кюфтето, затворете съда с капак и пържете до готовност от едната страна.
След това обърнете от другата, отново затворете съда и пържете до готовност.
Извадете омлета от мазнината и оставете да се охлажда.
След това навийте и прегънете краищата.
По този начин пригответе толкова порции, колкото желаете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет от нахут (без яйца)
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Омлет с ориз по японски
Коментари към Вертуни (или омлет с кюфте)