Вертуни (или омлет с кюфте)

Необходими продукти:
- яйца
- кайма
- подправки за кайма
- олио за пържене
- лук
*Определете количествата на продуктите в зависимост от желания брой порции, които желаете да получите.
Начин на приготвяне:
Подправете каймата, към нея прибавете ситно нарязан лук и омесете. Оформете плоски кюфтенца от нея.
Разбийте толкова яйца, колкото кюфтета направите и следователно толкова вертуни ще имате накрая.
Сложете кюфтето в средата на чиния и залейте с едно яйце.
Сгорещете тиган, в него изсипете яйцето, в центъра сложете кюфтето, затворете съда с капак и пържете до готовност от едната страна.
След това обърнете от другата, отново затворете съда и пържете до готовност.
Извадете омлета от мазнината и оставете да се охлажда.
След това навийте и прегънете краищата.
По този начин пригответе толкова порции, колкото желаете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Омлет с прясно мляко
- Омлет с тиквички на фурна
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Кайгана - омлет по турски
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет с прясно зеле
Коментари към Вертуни (или омлет с кюфте)