Вертуни (или омлет с кюфте)

Необходими продукти:
- яйца
- кайма
- подправки за кайма
- олио за пържене
- лук
*Определете количествата на продуктите в зависимост от желания брой порции, които желаете да получите.
Начин на приготвяне:
Подправете каймата, към нея прибавете ситно нарязан лук и омесете. Оформете плоски кюфтенца от нея.
Разбийте толкова яйца, колкото кюфтета направите и следователно толкова вертуни ще имате накрая.
Сложете кюфтето в средата на чиния и залейте с едно яйце.
Сгорещете тиган, в него изсипете яйцето, в центъра сложете кюфтето, затворете съда с капак и пържете до готовност от едната страна.
След това обърнете от другата, отново затворете съда и пържете до готовност.
Извадете омлета от мазнината и оставете да се охлажда.
След това навийте и прегънете краищата.
По този начин пригответе толкова порции, колкото желаете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Иракски пържени кюфтета с телешко месо (Uroog)
- Пържени кюфтета с кашкавал и домати
- Фритата с бекон и спанак
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Приложете 7 хитрости за здравословни и сочни кюфтета
- Задушени телешки кюфтенца в пикантен сос с мед и сусам
- Печени кюфтета с розмарин и чесън
- Омлет с брашно, магданоз и чесън
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Кюфтета в бирен сос
Коментари към Вертуни (или омлет с кюфте)