Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Вертуни (или омлет с кюфте)

Вертуни (или омлет с кюфте)

Вертуни (или омлет с кюфте) - изображение

Необходими продукти:

  • яйца
  • кайма
  • подправки за кайма
  • олио за пържене
  • лук


*Определете количествата на продуктите в зависимост от желания брой порции, които желаете да получите.


Начин на приготвяне:

Подправете каймата, към нея прибавете ситно нарязан лук и омесете. Оформете плоски кюфтенца от нея.

Разбийте толкова яйца, колкото кюфтета направите и следователно толкова вертуни ще имате накрая.

Сложете кюфтето в средата на чиния и залейте с едно яйце.

яйце

Сгорещете тиган, в него изсипете яйцето, в центъра сложете кюфтето, затворете съда с капак и пържете до готовност от едната страна.

кюфте

След това обърнете от другата, отново затворете съда и пържете до готовност.

яйце

Извадете омлета от мазнината и оставете да се охлажда.

яйце

След това навийте и прегънете краищата.

омлет

омлет

По този начин пригответе толкова порции, колкото желаете.

омлет


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайл