Вертуни (или омлет с кюфте)
Необходими продукти:
- яйца
- кайма
- подправки за кайма
- олио за пържене
- лук
*Определете количествата на продуктите в зависимост от желания брой порции, които желаете да получите.
Начин на приготвяне:
Подправете каймата, към нея прибавете ситно нарязан лук и омесете. Оформете плоски кюфтенца от нея.
Разбийте толкова яйца, колкото кюфтета направите и следователно толкова вертуни ще имате накрая.
Сложете кюфтето в средата на чиния и залейте с едно яйце.

Сгорещете тиган, в него изсипете яйцето, в центъра сложете кюфтето, затворете съда с капак и пържете до готовност от едната страна.

След това обърнете от другата, отново затворете съда и пържете до готовност.

Извадете омлета от мазнината и оставете да се охлажда.

След това навийте и прегънете краищата.


По този начин пригответе толкова порции, колкото желаете.

Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Приказни кюфтенца от сьомга с пармезан
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Омлет с чушки, домати и чесън
- Пуешки кюфтенца със спагети от тиквички
- Нестандартни кюфтета
- Кюфтета от хляб и коприва
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
Коментари към Вертуни (или омлет с кюфте)