Руло от омлет с пастет от черен дроб

Необходими продукти
За омлета:
6 яйца
100 грама майонеза
1/2 връзка пресен копър (по желание)
сушен босилек (по желание)
млян черен пипер (по желание)
За плънката:
500 грама пържен телешки черен дроб (може и друг)
1 глава лук
1 среден морков
брашно за паниране
150 грама масло
сол
млян черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете яйцата с майонезата, малко подправки по желание и разбийте до получаване на еднородна смес. Прибавете нарязан копър.
Плънката: нарежете черния дроб на парчета, подправете със сол и черен пипер, оваляйте в брашно и изпържете в 50 грама масло от всички страни. Когато дробът изстине, го смелете с помощта на машинка за мелене на месо, добавете към него размекнатото масло, задушения морков с лука и разбийте до хомогенна маса. Сложете сол и пипер на вкус.
Приготвената смес за омлета изсипете в тава, застлана с хартия за печене и поставете във фурната, загрята на 200 градуса за 15 минути. Върху готовия омлет равномерно нанесете пастета и навийте на руло с хартия за печене или фолио. Оставете за 1-2 часа в хладилник, за да стегне. След това извадете и нарежете на парчета.
Може да приготвите различни плънки за рулото. Ето няколко варианта:
- Плънка от топено сирене и чесън - настържете на едро топено сирене, смесете го с намачкан чесън, ситно нарязан копър, майонеза, посолете и разбъркайте добре.
- Рибена плънка - намачкайте с вилица консервирани сардини в масло, прибавете ситно нарязан лук, майонеза, посолете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Омлет с ориз по японски
- Омлет на фурна с пържена консервирана царевица и прясно мляко
- Омлет на фурна с пилешко и моцарела
- Омлет с домати, чесън и джинджифил
- Омлет с царевица и сос болонезе
- Картофен омлет с пилешко и кашкавал
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Омлет с шунка, домат и кашкавал (в пакет)
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
Коментари към Руло от омлет с пастет от черен дроб