Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър

Необходими продукти:
- 2 големи яйца
- 1/2 супена лъжица зехтин
- 10 грама сирене Чедър, настъргано
- щипка морска сол
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцата в купа, използвайки вилица. Подправете със сол и прясно смлян черен пипер и разбъркайте добре.
- Загрейте малък тиган с незалепващо покритие на средно силен огън.
- Подмажете с 1/2 супена лъжица зехтин и внимателно изсипете яйцата.
- Леко наклонете тигана на всички страни, за да се разпределят равномерно по дъното.
- Когато омлетът започне да се готви и втвърдява, но все още има сурови яйца отгоре, го поръсете с настърганото сирене Чедър.
- С помощта на шпатула отделете краищата му от тигана и внимателно го сгънете на две.
- Когато придобие златисто кафяв цвят отдолу, го приплъзнете в чиния.
- Гарнирайте омлета с чери домати и го поднесете с пълнозърнест хляб.
Приятен апетит!
Снимки: jamieoliver.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Запечено сирене с лук и домати
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Салата от печени зелени чушки със сирене, рукола и меден дресинг
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Банички на тиган с масло, сирене и шунка
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
Коментари към Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър