Рецептите на Джейми Оливър: Пърленки с авокадо и сирене фета
Необходими продукти:
- 1 чаена лъжичка кимион
- 250 грама самонабухващо брашно, пълнозърнесто
- 3/4 чаена лъжичка бакпулвер
- 250 грама кисело мляко
- зехтин
За гарниране:
- 2 броя узряло авокадо
- 75 грама сирене фета
- сол и прясно смлян черен пипер
- 100 грама кисело мляко
- 1 чаена лъжичка сладък чили сос
Начин на приготвяне:
- Загрейте тиган на средно силен огън и леко препечете кимиона, без да добавяте мазнина.
- Прехвърлете семената в купа и добавете брашното, бакпулвера и 250 грама от киселото мляко. Разбъркайте за кратко.
- Извадете тестото върху набрашнена повърхност и го омесете, докато стане меко и гладко.
- Поставете го в леко подмазана купа, покрийте с влажна кърпа и оставете на страна.
- Обелете, почистете и нарежете авокадото на парчета, след което ги прехвърлете в купа.
- Отгоре натрошете сиренето, поръсете със зехтин и подправете със сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
- В друга купа леко разбъркайте сладкия чили сос в киселото мляко.
- Разделете тестото на 8 равни топки и разточете всяка от тях върху набрашнена повърхност до дебелина около 3 милиметра.
- Загрейте оребрен тиган с незалепващо покритие на силен огън.
- Печете пърленките около 2-3 минути, обърнете и печете още 1-2 минути.
- Намажете ги със зехтин, докато са още топли и поднесете със салатата от авокадо и подправеното кисело мляко.
Приятен апетит!
Снимка: jamieoliver.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕДНО. СЕМПЛИ ЧУДЕСА В ЕДИН СЪД - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
АЛОКСИ ХИДРАТИРАЩ ШАМПОАН 300 мл
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 7 / 46 МЕДНО ЧЕРВЕН
КОСНАТЮР РЕГЕНЕРИРАЩО МАСЛО С НАР 100 мл.
СИЙСТАРС КУУЛ НИМФ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР 15 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Отглеждане на авокадо
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
- Рецепти за сирене пане
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
Коментари към Рецептите на Джейми Оливър: Пърленки с авокадо и сирене фета