Рецептите на Джейми Оливър: Пърленки с авокадо и сирене фета
Необходими продукти:
- 1 чаена лъжичка кимион
- 250 грама самонабухващо брашно, пълнозърнесто
- 3/4 чаена лъжичка бакпулвер
- 250 грама кисело мляко
- зехтин
За гарниране:
- 2 броя узряло авокадо
- 75 грама сирене фета
- сол и прясно смлян черен пипер
- 100 грама кисело мляко
- 1 чаена лъжичка сладък чили сос
Начин на приготвяне:
- Загрейте тиган на средно силен огън и леко препечете кимиона, без да добавяте мазнина.
- Прехвърлете семената в купа и добавете брашното, бакпулвера и 250 грама от киселото мляко. Разбъркайте за кратко.
- Извадете тестото върху набрашнена повърхност и го омесете, докато стане меко и гладко.
- Поставете го в леко подмазана купа, покрийте с влажна кърпа и оставете на страна.
- Обелете, почистете и нарежете авокадото на парчета, след което ги прехвърлете в купа.
- Отгоре натрошете сиренето, поръсете със зехтин и подправете със сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
- В друга купа леко разбъркайте сладкия чили сос в киселото мляко.
- Разделете тестото на 8 равни топки и разточете всяка от тях върху набрашнена повърхност до дебелина около 3 милиметра.
- Загрейте оребрен тиган с незалепващо покритие на силен огън.
- Печете пърленките около 2-3 минути, обърнете и печете още 1-2 минути.
- Намажете ги със зехтин, докато са още топли и поднесете със салатата от авокадо и подправеното кисело мляко.
Приятен апетит!
Снимка: jamieoliver.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕДНО. СЕМПЛИ ЧУДЕСА В ЕДИН СЪД - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
СЕБА МЕД КРЕМ ПРОТИВ СТРИИ 200 мл.
КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ПРОТИВ БРЪЧКИ С ПЧЕЛНА ОТРОВА 50 мл.
МУСТЕЛА STELATOPIA МОКРИ КЪРПИ * 50
МАЙРА ОЙЛС КРЕМ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО С МАТОЧИНА И АВОКАДО 200 мл
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Отглеждане на авокадо
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Вина и сирена - кое с какво?
- Тутманик
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
Коментари към Рецептите на Джейми Оливър: Пърленки с авокадо и сирене фета