Каква е тайната на перфектния омлет
Омлетът, както и пържените яйца се смятат за прости и обикновени ястия, но както всяко друго, и те крият някои тайни, за да бъдат перфектни.
Сигурно няма човек, който да не обича пухкав омлет с различни подправки и сирена, но знаете ли как да го направите толкова добър?
Сега ще ви издадем тайната как да приготвите перфектния омлет.
Разбийте 2 или 4 яйца в купичка и ги овкусете със сол и черен пипер.
Загрейте малко зехтин или олио в тиган на средна температура.
Разклатете с въртеливи движения тигана, за да се намазни цялото дъно и добавете яйцата.
Веднага щом започнат да се готвят, с шпатула леко избутайте от единия край към центъра, след това наклонете тигана, за да може празнината да се изпълни отново с яйца. Повторете от всички страни на тигана, в един момент средната част на омлета ще заприлича на роза.
Когато омлетът стане златист по краищата и кремообразен в средата е време да добавите и любимите си вкусове – сложете сирена, подправки, зеленчуци или го оставете така.
След това затворете омлета, за да получите полумесец. Не се притеснявайте, че в средата може да има несготвени яйца, те ще се приготвят благодарение на топлината, която има между двата слоя омлет.
Сервирайте омлета в чиния, поръсете с билки и лук, или добавете свежа салата.
По статията работи: Данна Панджарова
Източник: realsimple.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Кайгана - омлет по турски
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна
- Омлет Пуляр
- Картофен омлет с пилешко и кашкавал
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Омлет със сирене на фурна
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет с прясно зеле
- Ягодово руло-омлет с мед
Коментари към Каква е тайната на перфектния омлет