Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Каква е тайната на перфектния омлет

Каква е тайната на перфектния омлет

Каква е тайната на перфектния омлет - изображение

Омлетът, както и пържените яйца се смятат за прости и обикновени ястия, но както всяко друго, и те крият някои тайни, за да бъдат перфектни.

Сигурно няма човек, който да не обича пухкав омлет с различни подправки и сирена, но знаете ли как да го направите толкова добър?

Сега ще ви издадем тайната как да приготвите перфектния омлет.

Разбийте 2 или 4 яйца в купичка и ги овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте малко зехтин или олио в тиган на средна температура.

Разклатете с въртеливи движения тигана, за да се намазни цялото дъно и добавете яйцата.

Веднага щом започнат да се готвят, с шпатула леко избутайте от единия край към центъра, след това наклонете тигана, за да може празнината да се изпълни отново с яйца. Повторете от всички страни на тигана, в един момент средната част на омлета ще заприлича на роза.

Когато омлетът стане златист по краищата и кремообразен в средата е време да добавите и любимите си вкусове – сложете сирена, подправки, зеленчуци или го оставете така.

След това затворете омлета, за да получите полумесец. Не се притеснявайте, че в средата може да има несготвени яйца, те ще се приготвят благодарение на топлината, която има между двата слоя омлет.

Сервирайте омлета в чиния, поръсете с билки и лук, или добавете свежа салата.

По статията работи: Данна Панджарова
Източник: realsimple.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти