Омлет на фурна с пилешко и моцарела

Необходими продукти:
- 2 парчета пилешки гърди
- сол, черен пипер, други подправки на вкус
- малко зехтин
- 4-5 яйца
- 1 супена лъжица нишесте
- 50 милилитра прясно мляко
- моцарела
- копър
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пилешките гърди, разрежете ги на малки ивици напречно на влакната.
Смесете подправките и поръсете месото, след което напръскайте с няколко капки зехтин. Оставете за 15 минути и тогава запечете в грил тиган за около половин минута от всяка страна (до зачервяване).
След това сложете гърдите в тава и включете фурната да загрява.
С миксер разбийте яйцата с нишестето, млякото и подправки на вкус. Залейте пилешкото с тази комбинация и по повърхността подредете парченца моцарела.
Поръсете с нарязан копър и изпечете омлета в горещата фурна за 20 минути (или до готовност).
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с ориз по японски
- Омлет с чушки, домати и чесън
- Шоколадов омлет с банани
- Омлет с лук и кашкавал
- Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
- Омлет на фурна с пържена консервирана царевица и прясно мляко
- Кайгана - омлет по турски
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет с прясно мляко
- Ягодово руло-омлет с мед
Коментари към Омлет на фурна с пилешко и моцарела