Яйчна запеканка с броколи и тиквичка
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 1 глава лук, нарязан на ситно
- 4 резена бекон, накълцани на ситно
- 1 голяма глава броколи, на розички
- 2 намачкани скилидки чесън
- 1/2 чаена чаша свежи листа босилек
- 3 настъргани тиквички
- 2 чаени чаши настърган кашкавал
- 1 1/2 чаена чаша брашно
- 8 яйца
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 100 грама натрошено сирене (фета или бяло саламурено)
Начин на приготвяне:
Намажете с мазнина керамична тавичка, а дъното и стените й покрийте с пекарска хартия.
В тиган сложете 2 супени лъжици мазнина и изпържете лука и бекона за около 5 минути. Добавете броколите, а 2 минути по-късно чесъна. Свалете от котлона и оставете да се охлади плънката.
Прехвърлете сместа в голяма купа и към нея добавете босилека, тиквичките, 1 1/2 чаена чаша от кашкавала и брашното. Разбъркайте добре.
Разбийте яйцата с останалата мазнина и млякото, излейте върху зеленчуците и комбинирайте добре двете смеси. Подправете на вкус, а накрая сложете и кравето сирене. Излейте сместа в тавичката и печете за 40 минути до готовност.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет от нахут (без яйца)
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Омлет със зеленчуци
- Омлет с прясно зеле
- Омлет с прясно мляко
- Яйчени мъфини с шунка и червена чушка
Коментари към Яйчна запеканка с броколи и тиквичка