Начало Хранене Рецепти Салати Със зеленчуци Топла зеленчукова салата с омлет и гъби

Топла зеленчукова салата с омлет и гъби

Топла зеленчукова салата с омлет и гъби - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени лъжици зехтин
  • 2 наситнени скилидки чесън
  • 1/2 глава лук (ситно нарязана)
  • 1/2 червена чушка (сладка)
  • 2 съцветия броколи
  • 1 чаена чаша нарязани печурки
  • пресен спанак
  • 4 яйца
  • 1/4 чаена чаша настърган кашкавал
  • черен пипер
  • сол


Начин на приготвяне:

Чукнете яйцата в купа, подправете и разбийте до получаване на кремообразна текстура. Оставете за момента.

Сгорещете зехтина в голям тиган и в него запържете леко лука и чесъна, докато омекнат. Тогава прибавете чушката, броколите, разбъркайте добре, затворете с капак и оставете зеленчуците да се задушават 2-3 минути.

След това изсипете при тях гъбите, отново затворете с капак и оставете сместа върху котлона за още няколко минути, като периодично разбърквате.

Прибавете спанака, бъркайте още малко и няколко минути по-късно налейте разбитите яйца при гъбите със зеленчуците.

Щом яйцата бъдат почти готови, поръсете с кашкавала. Когато той започне да се топи, отстранете съда от котлона.

Топлата зеленчукова салата е готова за сервиране.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: wowfood.club

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиДиетиЛюбопитноСнимкиЛайфстайлХранене при...ИсторияАлт. медицинаБотаникаНовиниЛеченияХрани и ястия