Топла зеленчукова салата с омлет и гъби
Необходими продукти:
- 2 чаени лъжици зехтин
- 2 наситнени скилидки чесън
- 1/2 глава лук (ситно нарязана)
- 1/2 червена чушка (сладка)
- 2 съцветия броколи
- 1 чаена чаша нарязани печурки
- пресен спанак
- 4 яйца
- 1/4 чаена чаша настърган кашкавал
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Чукнете яйцата в купа, подправете и разбийте до получаване на кремообразна текстура. Оставете за момента.
Сгорещете зехтина в голям тиган и в него запържете леко лука и чесъна, докато омекнат. Тогава прибавете чушката, броколите, разбъркайте добре, затворете с капак и оставете зеленчуците да се задушават 2-3 минути.
След това изсипете при тях гъбите, отново затворете с капак и оставете сместа върху котлона за още няколко минути, като периодично разбърквате.
Прибавете спанака, бъркайте още малко и няколко минути по-късно налейте разбитите яйца при гъбите със зеленчуците.
Щом яйцата бъдат почти готови, поръсете с кашкавала. Когато той започне да се топи, отстранете съда от котлона.
Топлата зеленчукова салата е готова за сервиране.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: wowfood.club
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ОМЛЕТ 520 гр.
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА РЯЗАНЕ BJ649
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЧЕРЕН ДРОБ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХЕЛИКС СУПЕР ФУУД 150 гр.
БАРБЕЛ ДРЕКСЕЛ ПРИ БОЛКА И СКОВАНОСТ таблетки * 150
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Алкална диета
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Приложете рецепта с мая за подхранване на всички зеленчуци в градината
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Екзотични плодове и зеленчуци (Първа част)
- Екзотични плодове и зеленчуци (Трета част)
- Вегетарианска зеленчукова пита
- Как да сварим зеленчуци на пара
Коментари към Топла зеленчукова салата с омлет и гъби