Топла зеленчукова салата с омлет и гъби
Необходими продукти:
- 2 чаени лъжици зехтин
- 2 наситнени скилидки чесън
- 1/2 глава лук (ситно нарязана)
- 1/2 червена чушка (сладка)
- 2 съцветия броколи
- 1 чаена чаша нарязани печурки
- пресен спанак
- 4 яйца
- 1/4 чаена чаша настърган кашкавал
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Чукнете яйцата в купа, подправете и разбийте до получаване на кремообразна текстура. Оставете за момента.
Сгорещете зехтина в голям тиган и в него запържете леко лука и чесъна, докато омекнат. Тогава прибавете чушката, броколите, разбъркайте добре, затворете с капак и оставете зеленчуците да се задушават 2-3 минути.
След това изсипете при тях гъбите, отново затворете с капак и оставете сместа върху котлона за още няколко минути, като периодично разбърквате.
Прибавете спанака, бъркайте още малко и няколко минути по-късно налейте разбитите яйца при гъбите със зеленчуците.
Щом яйцата бъдат почти готови, поръсете с кашкавала. Когато той започне да се топи, отстранете съда от котлона.
Топлата зеленчукова салата е готова за сервиране.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: wowfood.club
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ОМЛЕТ 520 гр.
АЛКА ГРИЙНС саше * 10
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
НовИСО ДЕТСКИ ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ - ЗЕЛЕНЧУЦИ KRU11207
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Алкална диета
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Сом на фурна със зеленчуци
- Кайгана - омлет по турски
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Как да сварим зеленчуци на пара
- Някои ястия не трябва да се ядат втори път след приготвянето им заради опасни съединения
Коментари към Топла зеленчукова салата с омлет и гъби