Запеканка-омлет с тиквички

Необходими продукти:
180 - 200 грама тиквичка
40 грама лук
30 грама моркови
30 милилитра олио
20 грама магданоз или друга зелена подправка по избор
5 яйца
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно, моркова настържете. Запържете лука в мазнината, добавете моркова, налейте малко вода и задушете в продължение на 2 - 3 минути. Тиквичката обелете и нарежете на малки кубчета, които изсипете при лука и моркова. Задушете за около 5 минути и сложете сол на вкус. Разбийте яйцата с блендер, прибавете към тях нарязания магданоз и сол. Смесете ги със зеленчуците и изсипете всичко във форма за печене. Поставете в загрята до 180 градуса фурна до готовност. Времето за печене зависи от дебелината на ястието.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Зеленчукова запеканка с извара
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Цвят от тиквичка - ползи и вреди
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
- Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
- Руло от тиквички с ориз, шунка и кашкавал
Коментари към Запеканка-омлет с тиквички