Запеканка от тиквички с бекон, лук и картофи
Необходими продукти:
1 средна тиквичка
2-4 картофа (зависи от големината им)
1 голяма глава лук
150 грама бекон
4-5 супени лъжици растително олио
6 яйца
1 чаена чаша настърган кашкавал
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичката и нарежете на тънки полукръгчета. Изсипете ги в гевгир, подсолете, разбъркайте и оставете да се изтече излишната течност.
Картофите и лука обелете и нарежете на тънки полукръгчета, изсипете ги в част от мазнината, която сте сгорещили. Пържете на среден огън, като разбърквате периодично, докато картофите омекнат и се запържат леко.
След това прехвърлете в купа.
В същия съд, в който сте пържили, сложете подготвените тиквички и нарязания на ситно бекон.
Оставете продуктите да се приготвят до омекване на тиквичките, като разбърквате.
Когато са готови, извадете и сложете в купата с картофите и лука. Разбъркайте всичко старателно.
Загрейте фурната до 180 градуса. Разбийте яйцата със сол и подправки на вкус.
Останалото олио налейте в тава, изсипете зеленчукова смес и залейте с яйцата.
Изпечете ястието във фурната до готовност. След това извадете, поръсете с настърган кашкавал и върнете обратно да се запече до образуването на апетитна коричка.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Хрупкав хаш браунс с картофи
- Тиквички с ориз и пилешко месо
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лазаня от патладжани с кайма, пармезан и моцарела
- Хрупкави пръчици от тиквички с пармезан
- Тиквички и картофи на фурна в сметанов сос с кашкавал
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Здрави и красиви с Деси: Пролетен суров дип с тиквичка
- Зеленчукова баница с кефир
Коментари към Запеканка от тиквички с бекон, лук и картофи