Омлет с боб и домати

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 3 супени лъжици стар консервиран или сварен боб
- 1 домат, нарязан на кръгчета
- щипка зърна кимион и кориандър
- сол, копър и черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
Чукнете яйцата в купа, налейте 2 супени лъжици прясно мляко, добавете сол, копър, черен пипер на вкус и разбийте.
Сгорещете мазнината в тиган, подредете в едната половина на съда кръгчета домати, които поръсете с по щипка кимион и кориандър.
Върху тях сложете бобените зърна, веднага след това изсипете яйцата и намалете температурата на котлона до средна.
Когато яйчената основа се запече, затворете омлета, като обърнете частта без плънка върху доматите и боба.
Поставете капак върху тигана и оставете ястието върху котлона, докато бъде напълно готово.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет от нахут (без яйца)
- Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Омлет с ориз по японски
- Омлет с авокадо и кейл
- Яйчено руло с плънка от шунка, топено сирене и чесън
- Омлет с риба тон и крема сирене
- Омлет със спанак, моцарела и мариновани червени чушки
- Омлет с бекон и кашкавал в чаша (за 1 минута)
Коментари към Омлет с боб и домати