Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Яйчена запеканка с шунка

Яйчена запеканка с шунка

от 18 авг 2014г.
Яйчена запеканка с шунка - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

8 яйца

1/2 голяма глава лук

1 средна зелена чушка

1/2 голяма червена чушка по желание

200 грама шунка

1 супена лъжица олио + малко за намазване на тавата

1 супена лъжица масло

1/2 чаена чаша прясно мляко

200 грама кашкавал или подходящо разтапящо се сирене (тип чедър)

сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Лука и чушките (почистени от семената) нарежете на малки кубчета. Сгорещете олиото и маслото в подходящ съд, прибавете лука, чушките, щипка сол и пържете на бавен огън в продължение на около 3 минути.

Шунката също нарежете на малки кубчета, прибавете я към зеленчуците и нека всичко се приготвя до омекване на чушките и лука, разбърквайте често. Свалете съда от котлона и оставете съдържанието му да се охлади малко.

През това време разбийте яйцата с млякото, сол и черен пипер на вкус. Настържете кашкавала на едро и го изсипете при яйцата заедно със зеленчуците и шунката. Разбъркайте сместа и я прехвърлете в малка висока тава, подмазана с олио. Сложете запеканката-омлет да се пече при 200 градуса за около 20 - 25 минути (или до готовност).

Когато извадите от фурната, покрийте съда с кърпа за 10 минути. След това нарежете и поднесете като закуска или вечеря.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Омлет пица Пеперони Омлет пица Пеперони
  • Омлет с риба тон и крема сирене Омлет с риба тон и крема сирене
  • Яйчено руло с топено сирене и чесън Яйчено руло с топено сирене и чесън
  • Сладък омлет (без брашно) Сладък омлет (без брашно)
0.0/5 0 оценки

Коментари към Яйчена запеканка с шунка

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Яйчена запеканка с шунка
    www.framar.bg 
    на 14 December 2025 в 16:31
    Коментирайте "Яйчена запеканка с шунка"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Топли предястия
  • Омлет с хляб и кашкавал
  • Омлет с прясно зеле
  • Омлет с чери домати и моцарела
  • Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна
  • Омлет с пилешко месо
  • Омлет с риба тон и крема сирене
  • Омлет пица Пеперони
  • Омлет с картофи, лук, бекон и домати
  • Кайгана - омлет по турски
  • Омлет със зеленчуци
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Лечение на тромбоцитопенияЛечение на тромбоцитопения

Лечение на тромбоцитопения

от 12 дек 2025г.Прочети повече
AI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменциятаAI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменцията

AI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменцията

от 12 дек 2025г.Прочети повече
Супергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневноСупергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневно

Супергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневно

от 12 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 4 дни, 3 часа и 31 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 44 дни, 5 часа и 28 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НИВЕА ПОДХРАНВАЩ БАЛСАМ ЗА УСТНИ МЕД РИПЕЪР 4.8 г

КЛЕЕВА ТИНКТУРА 30% 50 мл АПИОРГАНИК

ЕЛ КОМПРА ТРИБУЛУС капсули * 180

СПИРТ КАМФОРОВ 10% 100 мл. ГАЛЕН ФАРМА

ЛИДИЯ ФАРМА ТИНКТУРА ЖЕНСКА ГРИЖА 100 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДХЦ КОНТИНУС табл. 90 мг. * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:13:47

ПРОФИЛАКТ ПРОТЕКТ капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:12:18

ПУЛМИКОРТ суспензия за небулайзер 0.25 мг / мл 2 мл * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:10:32

ДХЦ КОНТИНУС табл. 90 мг. * 50

Коментар на: Гинка Николаева от 12 дек 2025г. в 16:51:10

ПРОФИЛАКТ ПРОТЕКТ капсули * 30

Коментар на: Д.А. от 12 дек 2025г. в 16:08:41
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival