Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Яйчено руло с моркови, месна плънка и сушени домати

Яйчено руло с моркови, месна плънка и сушени домати

Яйчено руло с моркови, месна плънка и сушени домати - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама моркови
  • 20 грама масло
  • 3 яйца
  • 50 грама брашно
  • 1/3 чаена лъжица сода
  • 1 чаена лъжица лимонов сок
  • сушени билки, черен пипер, сол
  • 300 грама месо по избор
  • 70 милилитра прясно мляко
  • 15 грама сушени домати
  • 1 супена лъжица нишесте (царевично)
  • 50 грама лук (стар)

 

Начин на приготвяне:

Измитите и обелени моркови настържете на едро или средно ренде. Задушете ги за 5 минути в маслото, като добавите щипка сол и щипка захар. Когато зеленчуците омекнат, свалете съда от котлона, затворете с капак и нека престоят така за 5 минути, след което оставете да се охлаждат.

морков

Яйцата разбийте на плътна пяна. Те ще увеличат обема си два пъти и половина. Използвайте блендер.

яйца

Изсипете ги при морковите, сложете 1/2 чаена лъжица сол, малко черен пипер, щипка сухи билки и содата, изгасена в лимоновия сок. Разбъркайте всичко и тогава изсипете пресятото брашно. Отново разбъркайте, използвайки силиконова лопатка.

яйца

Застелете с пергамент форма (с приблизителни размери 32 х 24 сантиметра), намажете с масло или олио. В нея изсипете яйченото тесто, заравнете слоя и изпечете във фурната при 180 градуса, докато леко основата леко се зачерви и се усети приятен аромат (около 15 минути).

яйчено руло

Върху лист пергамент обърнете готовия блат и го покрийте с мокра кърпа, която махнете след 10-15 минути.

яйчено руло

С помощта на блендер смелете предпочетеното месо заедно с лука до еднородност. Налейте прясното мляко, то ще придаде мекота на каймата. Сложете 1 супена лъжица нишесте (без връх), солта, по малко смлян черен пипер и настъргано индийско орехче. Разбъркайте всичко много старателно.

Разпределете равномерно плънката върху морковено-яйчената основа, сложете парченца сушени домати и оформете руло.

сушени домати

Увийте го във фолио и поставете в загрята до 180 градуса фурна за 10 минути. След това намалете градусите до 150 и нека рулото се пече още 15 минути.

Оставете го да се охлади във фолиото и приберете за няколко часа в хладилник.

яйчено руло

Щом се изстуди, нарежете на парчета с предпочитаната от вас дебелина и поднесете.

яйчено руло

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: samvari.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияХранене при...ЛюбопитноЛайфстайлАнкетиНовиниАлтернативна медицинаДиетиСнимки