Яйчено руло с моркови, месна плънка и сушени домати

Необходими продукти:
- 300 грама моркови
- 20 грама масло
- 3 яйца
- 50 грама брашно
- 1/3 чаена лъжица сода
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- сушени билки, черен пипер, сол
- 300 грама месо по избор
- 70 милилитра прясно мляко
- 15 грама сушени домати
- 1 супена лъжица нишесте (царевично)
- 50 грама лук (стар)
Начин на приготвяне:
Измитите и обелени моркови настържете на едро или средно ренде. Задушете ги за 5 минути в маслото, като добавите щипка сол и щипка захар. Когато зеленчуците омекнат, свалете съда от котлона, затворете с капак и нека престоят така за 5 минути, след което оставете да се охлаждат.
Яйцата разбийте на плътна пяна. Те ще увеличат обема си два пъти и половина. Използвайте блендер.
Изсипете ги при морковите, сложете 1/2 чаена лъжица сол, малко черен пипер, щипка сухи билки и содата, изгасена в лимоновия сок. Разбъркайте всичко и тогава изсипете пресятото брашно. Отново разбъркайте, използвайки силиконова лопатка.
Застелете с пергамент форма (с приблизителни размери 32 х 24 сантиметра), намажете с масло или олио. В нея изсипете яйченото тесто, заравнете слоя и изпечете във фурната при 180 градуса, докато леко основата леко се зачерви и се усети приятен аромат (около 15 минути).
Върху лист пергамент обърнете готовия блат и го покрийте с мокра кърпа, която махнете след 10-15 минути.
С помощта на блендер смелете предпочетеното месо заедно с лука до еднородност. Налейте прясното мляко, то ще придаде мекота на каймата. Сложете 1 супена лъжица нишесте (без връх), солта, по малко смлян черен пипер и настъргано индийско орехче. Разбъркайте всичко много старателно.
Разпределете равномерно плънката върху морковено-яйчената основа, сложете парченца сушени домати и оформете руло.
Увийте го във фолио и поставете в загрята до 180 градуса фурна за 10 минути. След това намалете градусите до 150 и нека рулото се пече още 15 минути.
Оставете го да се охлади във фолиото и приберете за няколко часа в хладилник.
Щом се изстуди, нарежете на парчета с предпочитаната от вас дебелина и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: samvari.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Омлет с пилешко месо
- Кайгана - омлет по турски
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Омлет с прясно мляко
- Омлет с домати, гъби и авокадо
- Омлет с лук и кашкавал
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна
Коментари към Яйчено руло с моркови, месна плънка и сушени домати