Омлет с риба тон и крема сирене
Необходими продукти
За омлета:
- 600 милилитра прясно мляко
- 250 грама брашно
- 6 яйца
- 1 чаена лъжица сол
- 1-2 чаени лъжици захар
За пълнежа:
- 1 малка глава стар лук
- 1 супена лъжица захар
- 1 супена лъжица бял винен оцет
- 1-2 супени лъжици растително олио
- 2 супени лъжици нарязан копър
- 150 грама крема сирене
- 2 супени лъжици нарязан зелен лук
- 400 грама консервирана риба тон в масло (2 консерви по 200 грама)
- 150 грама настъргано сирене Ементал или друг подходящ вид
- 1/3 чаена лъжица смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 225 градуса. Застелете тава с лист пергамент и го намазнете.
В дълбока купа налейте прясното мляко, към него добавете брашното (пресейте преди това), захарта, солта и разбийте всичко.
Покрийте съда и оставете сместа да престои 10-15 минути. След това чукнете яйцата в нея и разбийте с миксер до еднородност.
Готовото тесто разпределете върху пергамента и поставете съда на най-ниското ниво на фурната за 20-25 минути (трябва да се изпече до златисто).
Когато яйченият блат бъде готов, прехвърлете, обръщайки го върху друг лист хартия, който сте си приготвили предварително..
Заемете се с плънката.
Лука нарежете ситно и го изпържете за 3-4 минути заедно със захарта в 1-2 супени лъжици сгорещено олио. Щом сладките кристалчета се разтопят, налейте оцета, като не спирате да бъркате. Сместа нека се приготвя още 5-6 минути, след което свалете съда от котлона, подправете със сол и черен пипер и оставете да се охлажда.
Отцедете мазнината от консервата и я налейте при лука. Рибата намачкайте с вилица и също сложете при останалите продукти. Добавете крема сиренето, копъра, зеления лук, подправете и внимателно разбъркайте.
Загрейте отново фурната, този път на 250 градуса.
Разпределете плънката върху омлета, като оставите 2-3 свободни сантиметра от краищата. Навийте руло, което сложете в тава с "шева" надолу. Поръсете с настърганото сирене Ементал или кашкавал и запечете, докато покритието се разтопи и повърхността се зачерви.
Тогава извадете ястието, изчакайте десетина минути да се охлади и нарежете на порции.
Поднесете го с пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Източник: koko.by
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Спагети със сметана и риба тон
- Кайгана - омлет по турски
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Филе от риба тон на скара с ароматен сос от масло и лимон
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Запеканка от риба тон, картофи и грах
- Дългозърнест ориз с риба тон, чили и лук
- Омлет Пуляр
- Ефектни пълнени домати с риба тон и орехи
Коментари към Омлет с риба тон и крема сирене