Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Омлет със сьомга, кашкавал и домати

Омлет със сьомга, кашкавал и домати

Омлет със сьомга, кашкавал и домати - изображение

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 200 милилитра прясно мляко
  • 1 чаена лъжица брашно

 

  • 1 филе осолена сьомга
  • 1 домат
  • 60 грама кашкавал
  • 1 супена лъжица масло

 

  • сол, пипер, зелени и други подправки

 

Начин на приготвяне:

Нарежете филето от сьомга на кубчета, запържете ги леко в масло.

Кашкавала настържете, доматите попарете, обелете и тогава нарежете.

Яйцата разбийте с щипка сол, прясното мляко и брашното.

Еднородната смес изсипете в нагорещен тиган, подмазан с масло.

Когато омлетът е полуготов, върху половината от него сложете рибата, доматите и поръсете плънката с предварително настъргания кашкавал.

Подправете на вкус и затворете съда с капак.

Щом омлетът се изпече, сгънете го на две, покривайки пълнежа със свободната част, извадете в чиния и поднесете.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptus.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...