Омлет със сьомга, кашкавал и домати
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 200 милилитра прясно мляко
- 1 чаена лъжица брашно
- 1 филе осолена сьомга
- 1 домат
- 60 грама кашкавал
- 1 супена лъжица масло
- сол, пипер, зелени и други подправки
Начин на приготвяне:
Нарежете филето от сьомга на кубчета, запържете ги леко в масло.
Кашкавала настържете, доматите попарете, обелете и тогава нарежете.
Яйцата разбийте с щипка сол, прясното мляко и брашното.
Еднородната смес изсипете в нагорещен тиган, подмазан с масло.
Когато омлетът е полуготов, върху половината от него сложете рибата, доматите и поръсете плънката с предварително настъргания кашкавал.
Подправете на вкус и затворете съда с капак.
Щом омлетът се изпече, сгънете го на две, покривайки пълнежа със свободната част, извадете в чиния и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptus.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ОМЛЕТ 520 гр.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220 036855
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Кайгана - омлет по турски
- Ориз със сьомга
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна
Коментари към Омлет със сьомга, кашкавал и домати