Яйчено руло с плънка от заквасена сметана и пушена пъстърва
Необходими продукти
За рулото:
- 25 грама масло
- 25 грама брашно
- 175 милилитра прясно мляко
- 3 яйца
- 50 грама пармезан
- сол, черен пипер, зелени подправки
За плънката:
- 250 милилитра високомаслена заквасена сметана
- 120 грама студено пушена пъстърва
- копър на вкус
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- 1 чаена лъжица настърган хрян (за пикантен вкус)
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган, прибавете брашното и разбъркайте, за да може мазнината го да поеме.

След това на тънка струя налейте прясното мляко, като бъркате старателно.

Нека сосът се вари, докато се сгъсти и придобие еднородна консистенция (около 1-2 минути след кипване). Свалете от огъня.
Подправете със сол и черен пипер, сложете малко настърган пармезан.

Яйцата разделете на белтъци и жълтъци. Белтъците разбийте на пяна.

Жълтъците прибавете в тестото заедно с наситнения копър.

Накрая сложете и белтъчената пяна, разбъркайте старателно, като внимавате да запазите въздушността.

Разпределете равномерно суфлето в тава върху лист пергамент и поставете за 15 минути в предварително затоплена до 180 градуса фурна. Не отваряйте през това време, защото в противен случай основата ще спадне като всеки омлет.

Когато се охлади малко, обърнете го върху хартия за печене или силиконова подложка/дъска и отстранете пергамента, който остава на повърхността.
Върху яйчената основа разпределете плънката, която направете, смесвайки заквасената сметана с копъра, хряна и лимоновия сок.

Подредете парченца риба върху ароматната смес, нека има известно разстояние помежду им.

Навийте руло, увийте го с пергаменти или фолио и оставете да престои 2-4 часа.

Преди да поднесете, нарежете на парчета.

Добър апетит!
Източник: recipe.org.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Омлет от нахут (без яйца)
- Омлет с прясно мляко
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет с прясно зеле
- Омлет с кайма и магданоз
- Оризови мечета под одеяло от омлет
- Яйчено руло с плънка от шунка, топено сирене и чесън
- Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна
Коментари към Яйчено руло с плънка от заквасена сметана и пушена пъстърва