Калцоне с пилешко, зелен лук и спанак
Необходими продукти
За тестото:
120 милилитра вода
250 грама брашно
2 супени лъжици олио
1 чаена лъжица захар
1,5 чаени лъжици суха мая
щипка сол
За плънката:
300 грама пилешки гърди
6 пера зелен лук
2 домата
70 грама пресен спанак
щипка сух босилек
щипка бахар
70 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на малки кубчета, които изпържете в малко олио.
Нарежете спанака и лука произволно, доматите - на парчета.
Добавете спанака и перата в съда с пилешкото, разбъркайте няколко пъти и свалете от котлона. Подправете със сол, бахар и босилек.
Оставете готовата плънка да се охлади и се заемете с направата на тестото.
Разтворете маята във водата или смесете с брашното (зависи каква използвате), сложете щипка сол и захарта.
Замесете тесто, покрийте с найлоново фолио и оставете да втаса. Омесете още веднъж и разделете на 3 равни части.
Настържете кашкавала.
От всяка топка тесто направете блатове и на единия край сложете по 1/3 от плънката, по няколко парчета домат и по малко от кашкавала. Покрийте с тестото, оформяйки затворена пица и прищипете краищата.
Подредете пиците в тава и направете по 2-3 разреза по повърхността им. Изпечете в загрята до 180 градуса фурна за около 20 минути, докато се зачервят.
Поднесете пиците горещи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИГДЖИГС ПИЦА С ДЪРВЕНИ ЕЛЕМЕНТИ BJ457
БЕЛУГА ДЪРВЕНА ИГРАЧКА - ПИЦА 77022
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ КОМПЛЕКТ ПРОДУКТИ ЗА ПИЦА 13974
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ - ПИЦА 10167
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОЗОЯ БИО СПАНАК прах 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
Коментари към Калцоне с пилешко, зелен лук и спанак