Пилешки гърди в спаначена панировка

Необходими продукти:
400 грама пилешки гърди
3 супени лъжици брашно
3 супени лъжици заквасена сметана
40 грама замразен спанак
40 милилитра олио
1 яйце
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди и ги начукайте малко.
Подправете всяко от тях със сол и смлян черен пипер.
Направете сместа за панировката, смесвайки заквасената сметана с разбитото яйце. Добавете брашното и
разбъркайте добре, за да не се образуват бучки. Подсолете.
Размразете спанака и го прибавете към получената смес.
Разбъркайте.
След това потопете пилешкото в спаначената панировка.
Изпържете в нагорещено олио от двете страни до образуване на златиста коричка.
Добър апетит!
Снимки: webspoon.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
ФОКУС ФОРМУЛА таблетки * 60 НОБЕЛ
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с мед и горчица
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе Капрезе
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешки гърди в спаначена панировка