Пилешки гърди в спаначена панировка

Необходими продукти:
400 грама пилешки гърди
3 супени лъжици брашно
3 супени лъжици заквасена сметана
40 грама замразен спанак
40 милилитра олио
1 яйце
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди и ги начукайте малко.
Подправете всяко от тях със сол и смлян черен пипер.
Направете сместа за панировката, смесвайки заквасената сметана с разбитото яйце. Добавете брашното и
разбъркайте добре, за да не се образуват бучки. Подсолете.
Размразете спанака и го прибавете към получената смес.
Разбъркайте.
След това потопете пилешкото в спаначената панировка.
Изпържете в нагорещено олио от двете страни до образуване на златиста коричка.
Добър апетит!
Снимки: webspoon.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 50
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ФЛОРАДИКС ВИТАМИН B КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
НУТРИКОСТ ОРГАНИК СПАНАК прах 227 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
- Руладини с бекон на фурна
- Пилешко филе с мед и горчица
Коментари към Пилешки гърди в спаначена панировка