Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пица Калцоне с плънка с пилешко и сос Бъфало

Пица Калцоне с плънка с пилешко и сос Бъфало

Пица Калцоне с плънка с пилешко и сос Бъфало - изображение

Необходими продукти:
2 броя пилешки гърди

  • 2 супени лъжици масло
  • 1/4 чаена чаша сос Бъфало
  • 300 грама тесто за пица
  • 2 супени лъжици олио
  • 2 чаени чаши настъргана зряла моцарела

Начин на приготвяне:

Сварете месото до готовност за 15 минути, като от време на време обирате отделената пяна. След това прехвърлете в чиния и накъсайте с помощта на вилици.

Сложете маслото в тиган и прибавете месото. Полейте със соса Бъфало и запържете за 4-5 минути като разбърквате понякога.

Намажете с олио кръгла тава и разстелете по дъното й тестото. Върху половината сложете част от моцарелата, пилешкото месо и поръсете с останалото сирене. Прегънете и затворете краищата на пицата.

Намажете добре с олио и опечете за 20 минути на 210 градуса в предварително загрята фурна.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Снимка: pixabay.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиЛюбопитно