Течно тесто с майонеза за баници и пици
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 3 пълни супени лъжици майонеза
- 1 чаена чаша брашно (може да е необходимо и повече)
- 1 супена лъжица олио
- набухвател
- сол
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата (ако са малки по размер, може да използвате 3 броя). Подсолете и добавете майонезата, като междувременно разбивате до еднородност на консистенцията с тел за целта.
Набухвателя смесете с брашното и тогава изсипете при яйцата с майонезата. Разбъркайте и налейте лъжица олио. Трябва да се получи течност, наподобяваща гъста сметана (ако е необходимо, използвайте още малко брашно).
Готовото тесто се изсипва веднага в намазнена тава и се разпределя равномерно по дъното й с лъжица. След това се слага кетчуп, доматено пюре или друг подходящ сос, върху който се разпределя предпочитаната плънка.
Пицата се изпича във фурната.
Ако решите да приготвите баница, замесете двойна доза тесто. Половината налейте в тава, сложете пълнежа, който покрийте с останалата течна смес.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: zhenskoe-mnenie.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Как да използваме плоча за пица
- Здравословна черна пица
- Бърза пица на тиган
- Тесто за пица без мая
- Джоб пица с кори за лазаня
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Пица на тиган с картофен блат
- Калцоне от готово тесто с колбас, лук и сирена
- Бърза пица на тиган от течно тесто
Коментари към Течно тесто с майонеза за баници и пици