Питки с плънка от омлет и колбас

Необходими продукти:
300 милилитра вода
300 грама брашно
350 грама колбас по ваш избор
4 яйца
2 чаени лъжици горчица
2 чаени лъжици заквасена сметана
сол на вкус
магданоз по желание
Начин на приготвяне:
Сложете водата на котлона да кипне. Изсипете брашното в подходяща купа и налейте врящата течност, като бъркате енергично. Замесете еластично тесто, което покрийте с влажна кърпа и оставете да престои 30 минути.
През това време нарежете колбаса на ситно, прибавете яйцата, магданоза, сметаната и горчицата. Сложете сол на вкус, но съобразете и това, че колбасите са солени.
Разбъркайте всички продукти, получава се смес за направата на омлет.
Разрежете тестото на части и разточете всяка от тях тънко. В средата на основата сложете от плънката.
Затворете с втори пласт тесто и прищипете краищата.
Изпечете питките в подмазан с олио тиган (под капак) за около 4-5 минути на слаб огън. След това обърнете от другата страна, махнете капака и нека закуските се приготвят до златисто.
Получават се около 10 средни по големина питки.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Омлет с чери домати и моцарела
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Питка от кашкавал с яйца и сметана (на тиган)
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Соя
Коментари към Питки с плънка от омлет и колбас