Питки с плънка от омлет и колбас

Необходими продукти:
300 милилитра вода
300 грама брашно
350 грама колбас по ваш избор
4 яйца
2 чаени лъжици горчица
2 чаени лъжици заквасена сметана
сол на вкус
магданоз по желание
Начин на приготвяне:
Сложете водата на котлона да кипне. Изсипете брашното в подходяща купа и налейте врящата течност, като бъркате енергично. Замесете еластично тесто, което покрийте с влажна кърпа и оставете да престои 30 минути.
През това време нарежете колбаса на ситно, прибавете яйцата, магданоза, сметаната и горчицата. Сложете сол на вкус, но съобразете и това, че колбасите са солени.
Разбъркайте всички продукти, получава се смес за направата на омлет.
Разрежете тестото на части и разточете всяка от тях тънко. В средата на основата сложете от плънката.
Затворете с втори пласт тесто и прищипете краищата.
Изпечете питките в подмазан с олио тиган (под капак) за около 4-5 минути на слаб огън. След това обърнете от другата страна, махнете капака и нека закуските се приготвят до златисто.
Получават се около 10 средни по големина питки.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Медици: Ограничавайте яденето на колбаси от какъвто и да е вид!
- Тутманик
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Погача за прощъпулник
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Питки с плънка от омлет и колбас