Пилешко желе с шунка и зеленчуци
Необходими продукти:
3 пилешки бутчета
100 грама шунка
1 морков
1 глава лук
50 грама консервиран грах
50 грама консервирана царевица
12 грама желатин (листа)
1/2 малък лимон
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете до готовност пилешките бутчета заедно с обелените морков и лук (всички продукти се слагат цели).
Извадете месото и оставете бульонът да се охлажда. Лука също извадете, той няма да ви трябва повече. Прецедете 500 милилитра от течността.
Нарежете на малки кубчета сварения морков и шунката. Пригответе царевицата и граха.
Обезкостете бутчетата, месото накъсайте на малки парчета.
Изцедете сока от лимона и го прибавете към бульона.
Залейте желатина (може да използвате и на прах) със студена вода за 10 минути, отцедете от течността и сложете в затопления бульон. Бъркайте до пълното разтваряне на листата и оставете сместа да се охлажда.
Изсипете зеленчуците, парчетата месо и шунката в подходящ съд, налейте бульона и разбъркайте всичко добре.
След това прехвърлете сместа в подходяща форма (може да използвате за кекс, пудинг и други) и приберете в хладилника минимум за една нощ.
Преди да поднесете, обърнете желето върху плосък съд и махнете формата.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пилешки бутчета с ориз и боб
Коментари към Пилешко желе с шунка и зеленчуци