Пилешки бутчета с карамелизиран лук и ябълки
Пригответе си бутчета с ябълки, поднесени с пюре от картофи и карамелизиран лук. Ястието се приготвя бързо и е чудесна вечеря за делниците. Продуктите са сред добре познатите ни храни, но комбинацията на месо и ябълка прави ястието уникално.
Необходими продукти:
- 1 1/2 супени лъжици олио
- 2 долни пилешки бутчета
- черен пипер
- 2 глави лук, едната нарязана на полумесеци, а другата на ситно
- 1 ябълка, обелена и нарязана
- 1/3 чаена чаша ябълков оцет
- 3 супени лъжици масло
- 3 скилидки чесън, смачкани
- сол
- 1 чаена лъжица червен пипер
- 4 картофа, нарязани на кубчета
- 1/4 чаена чаша сметана
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
Загрейте 1 лъжица олио в тиган и изпържете бутчетата, докато придобият лека кафява коричка. Подправете ги със сол и черен пипер.
Прехвърлете в чиния и оставете настрана.
В тигана сложете главата лук, нарязана на полумесеци, и гответе за около 8 минути.
Добавете ябълките и разбъркайте, за да се овалят в мазнината. Отгоре сложете бутчетата и полейте с оцета. Затворете с капак и гответе 12 минути.
В чист тиган сипете останалото олио и добавете 1 лъжица масло. Когато се разтопи, прибавете нарязания на ситно лук, изпържете, докато омекне. Сложете чесъна и подправете със сол, черен и червен пипер.
Свалете от котлона.
Сварете картофите и към тях прибавете сметаната, сол и яйцето. Намачкайте, за да се получи пюре. При него изсипете изпържения лук.
Сервирайте бутчетата с ябълките и пюрето.
sodelicious.recipes
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешко желе с шунка и зеленчуци
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
- Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук
Коментари към Пилешки бутчета с карамелизиран лук и ябълки