Пилешки бутчета с царевица, ориз и моркови

Необходими продукти:
250-300 грама дългозърнест ориз
2 моркова
6-8 пилешки бутчета (долната част)
300-400 грама консервирана царевица
няколко скилидки чесън
500-700 милилитра вода или пилешки бульон
сол и смлян черен пипер на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Обелете морковите и скилидките чесън, морковите настържете с помощта на едро ренде, а чесъна нарежете.
Изпържете ги заедно в нагорещено олио.
Налейте малко мазнина в тава и изсипете в нея ориза. Прибавете запържените зеленчуци и царевицата, от която предварително сте отцедели течността. Разбъркайте всичко старателно и подправете на вкус. Налейте водата и отново разбъркайте.
Най-отгоре подредете пилешките бутчета, покрийте съда с фолио и изпечете ястието в загрята до 200 градуса фурна в продължение на около 45 минути.
Добър апетит!
Снимки: alimero.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ориз
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Нахут със стафиди и ориз на фурна
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
Коментари към Пилешки бутчета с царевица, ориз и моркови