Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки

Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки

Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки - изображение

Необходими продукти:


  • 500-700 грама пилешки бутчета
  • 1 супена лъжица пушен червен пипер
  • сол, черен пипер, риган на вкус
  • 1 чаена лъжичка ронена чубрица
  • 20 грама разтопено краве масло
  • 20 милилитра бяло вино
  • 5 грама чесън на прах
  • 1/2 чаена лъжичка чили
  • сок от половин лимон
  • гарнитура по избор
  • зехтин

 

Начин на приготвяне:

 

В купичка смесете червения пипер, черния пипер, солта, ригана, чубрицата и чесъна на прах. Добавете маслото, виното, чилито и лимоновия сок. Разбъркайте ароматната смес до хомогенност.

Измийте месото, подсушете и го намажете от всички страни. Загрейте зехтин в тиган, намалете мощността на котлона и запържете бутчетата. Обърнете ги след 5 минути и покрийте с капак.

Задушете ястието за половин час, гответе на тих огън. Охладете, разпределете в порции и поднесете бутчетата, акомпанирани с гарнитура по ваш избор.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.whatdoyoucrave.info

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиХранене при...ДиетиНовиниАнкети