Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
Необходими продукти:
- 500-700 грама пилешки бутчета
- 1 супена лъжица пушен червен пипер
- сол, черен пипер, риган на вкус
- 1 чаена лъжичка ронена чубрица
- 20 грама разтопено краве масло
- 20 милилитра бяло вино
- 5 грама чесън на прах
- 1/2 чаена лъжичка чили
- сок от половин лимон
- гарнитура по избор
- зехтин
Начин на приготвяне:
В купичка смесете червения пипер, черния пипер, солта, ригана, чубрицата и чесъна на прах. Добавете маслото, виното, чилито и лимоновия сок. Разбъркайте ароматната смес до хомогенност.
Измийте месото, подсушете и го намажете от всички страни. Загрейте зехтин в тиган, намалете мощността на котлона и запържете бутчетата. Обърнете ги след 5 минути и покрийте с капак.
Задушете ястието за половин час, гответе на тих огън. Охладете, разпределете в порции и поднесете бутчетата, акомпанирани с гарнитура по ваш избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.whatdoyoucrave.info
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Пилешки бутчета с ориз и боб
- Пилешки бутчета с макарони и зеленчуци
Коментари към Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки