Лимонови пилешки бутчета с бяло вино, лук и чесън
![Лимонови пилешки бутчета с бяло вино, лук и чесън - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/pileshki-butcheta-s-byalo-vino-luk-i-chesun.jpg)
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 8 пилешки бутчета, разполовени
- сол и прясно смлян черен пипер
- 4 глави лук, нарязани на ситно
- 4 скилидки чесън, пресовани
- 4 стръка мащерка
- 3/4 чаена чаша бяло вино
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- 1 лимон, нарязан на шайби
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса.
- Подправете пилешките бутчета със сол и черен пипер от двете страни.
- Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън и запържете месото до златисто кафяв цвят.
- Извадете бутчетата в чиния и ги покрийте хлабаво с алуминиево фолио.
- Добавете лука и чесъна в същия тиган и ги сотирайте в продължение на 2 минути, като разбърквате често.
- Добавете лимоновите филийки и гответе още 30 секунди.
- Прибавете мащерката, бялото вино и бульона и след като сместа заври, намалете силата на котлона.
- Оставете сосът да къкри за около 5 минути, докато 2/3 от течността се изпари.
- Подредете пилешките бутчета в тавичка и ги залейте със соса. Около тях разпределете лимоновите шайби.
- Печете около 25-30 минути до златисто кафява и хрупкава коричка.
- Поднесете ги топли, щедро гарнирани с винения сос.
Приятен апетит!
Снимка: bonappetit.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени пилешки бутчета с кашкавал
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Печени пилешки бутчета в мед и соев сос
- Пилешки бутчета с ориз и царевица
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Карамелизирани пилешки бутчета на фурна
Коментари към Лимонови пилешки бутчета с бяло вино, лук и чесън