Пълнено пиле с дробчета и ориз (в ръкав)
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле с тегло около килограм
- 250 грама пилешки дробчета
- 200 грама сварен ориз
- 100 грама лук
- 150 грама моркови
- сол, олио, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете лука ситно, морковите настържете, дробчетата нарежете на малки парчета.
Изпържете лука в олио, добавете морковите, малко по-късно дробчетата и пържете още 7 минути.
След това изсипете сварения ориз в съда, подправете, разбъркайте и свалете сместа от котлона. Нека се охлади.
Тогава напълнете с нея пилето и закрепете отвора с клечки за зъби. Поръсете птицата с черен пипер и сол, сложете в ръкав за печене.
Поставете във фурната на 180 градуса и след час ястието ще бъде готово.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Оризови спагети
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Пилешки дробчета с лук
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Втора част
Коментари към Пълнено пиле с дробчета и ориз (в ръкав)