Дроб сарма с пилешки дреболии

Необходими продукти:
- 400 грама пилешки дробчета
- 250 грама пилешки воденички
- 250 грама пилешки сърчица
- 1 връзка пресен лук
- половин връзка пресен джоджен
- сол, черен пипер на вкус
- олио за запръжка
- 1 чаена чаша бисерен ориз
за заливката
- 400 грама кисело мляко
- 4 яйца
- 2 супени лъжици брашно
- щипка сода
- 2 щипки сол
Начин на приготвяне:
В тенджера сложете пилешките дреболии и ги сварете. Прецедете бульона и заделете 3 чаени чаши от него. Нарежете карантията ситно и заедно с нарязания лук я запържете в сгорещено олио. Разбъркайте и прибавете ориза, солта, черния пипер и пресния джоджен.
Пресипете сместа в тава, налейте бульона и сложете ястието на долен реотан в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. След готовност охладете и направете заливката. За целта разбийте яйцата заедно с киселото мляко, прибавете солта, содата и брашното.
Разпределете върху ориза и запечете за още 10-15 минути на горен реотан до златиста коричка. След готовност охладете, разрежете, разпределете порции и поднесете дроб сармата, гарнирана с кисело мляко.
Добър апетит!
Източник: www.elrecetariodemari.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Шишчета от пилешки сърчица със соев сос, чесън и джинджифил
- Салата от сварени пилешки дробчета с маринован лук и зеленчуци
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Пилешки воденички с картофи и босилек
- Ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
Коментари към Дроб сарма с пилешки дреболии