Ригатони с гъби и патладжанен сос

Необходими продукти:
- 300 грама макарони ригатони
- 100 грама пресни печурки
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 2 зрели домата, нарязани ситно
- 1 маринована червена чушка
- нарязан пресен магданоз
- 1-2 печени патладжана
- сол, черен пипер
- 2 скилидки чесън, пресовани
- масло за запръжка
- червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете патладжаните, нарежете ги ситно, заедно с чушката, доматите и ги запържете в маслото. Прибавете гъбите, чесъна, лука, сол, черен и червен пипер.
Подправете с нарязан магданоз и гответе на слаб огън за 10 минути. Сварете макароните във вряща вода, подсолете и след готовност прецедете.
Разсипете ригатоните в чинии и гарнирайте със зеленчуковия сос. Поръсете с пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: thymeandlove.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Паста орзо със зеленчуци
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
Коментари към Ригатони с гъби и патладжанен сос