Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Ригатони с гъби и патладжанен сос

Ригатони с гъби и патладжанен сос

Ригатони с гъби и патладжанен сос - изображение

Необходими продукти:


  • 300 грама макарони ригатони
  • 100 грама пресни печурки
  • 1 глава лук, нарязана ситно
  • 2 зрели домата, нарязани ситно
  • 1 маринована червена чушка
  • нарязан пресен магданоз
  • 1-2 печени патладжана
  • сол, черен пипер
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • масло за запръжка
  • червен пипер на вкус


Начин на приготвяне:


Обелете патладжаните, нарежете ги ситно, заедно с чушката, доматите и ги запържете в маслото. Прибавете гъбите, чесъна, лука, сол, черен и червен пипер.

Подправете с нарязан магданоз и гответе на слаб огън за 10 минути. Сварете макароните във вряща вода, подсолете и след готовност прецедете.

Разсипете ригатоните в чинии и гарнирайте със зеленчуковия сос. Поръсете с пресен магданоз и поднесете.

макарони с гъби и патладжанен сос

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: thymeandlove.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноБотаникаДиетиЗдравни съветиСнимкиХранене при...ЛайфстайлАлтернативна медицинаНовиниЛеченияХрани и ястия