Пълнени печурки с шунка, лук и кашкавал
Необходими продукти:
- 15 едри печурки
- 200 грама шунка
- 200 грама настърган кашкавал
- 1 глава лук
- подправки
Начин на приготвяне:
Измийте, почистете и подсушете печурките. Отрежете крачетата им и с помощта на чаена лъжица издълбайте вътрешната част на шапките им.
Нарежете гъбените крачета и лука на малки кубчета, които изпържете в малко олио до златисто. Подправете на вкус.
Шунката нарежете на дълги сламки, добавете в тигана при другите продукти, разбъркайте и нека плънката се приготвя в продължение на 5 минути.
След това свалете от огъня, изчакайте да се охлади малко и смесете с половината от кашкавала.
Напълнете шапките на печурките, поръсете с останалия кашкавал, подредете ги в тава върху лист намазнен пергамент и поставете в предварително загрята до 190 градуса фурна.
След 15-20 минути предястието ще бъде готово.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cookingfood.com.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Двуспорова печурка
- Сладки гъбки
- Гъби в кашкавален сос
- Печено сирене с гъби и чесън
- Омлет с печурки и лук
- Пълнени тиквички с гъби, сметана и кашкавал
- Копривен пай с гъби и кедрови ядки
Коментари към Пълнени печурки с шунка, лук и кашкавал