Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени печурки с шунка, лук и кашкавал

Пълнени печурки с шунка, лук и кашкавал

Пълнени печурки с шунка, лук и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 15 едри печурки
  • 200 грама шунка
  • 200 грама настърган кашкавал
  • 1 глава лук
  • подправки

 

Начин на приготвяне:

Измийте, почистете и подсушете печурките. Отрежете крачетата им и с помощта на чаена лъжица издълбайте вътрешната част на шапките им.

Нарежете гъбените крачета и лука на малки кубчета, които изпържете в малко олио до златисто. Подправете на вкус.

Шунката нарежете на дълги сламки, добавете в тигана при другите продукти, разбъркайте и нека плънката се приготвя в продължение на 5 минути.

След това свалете от огъня, изчакайте да се охлади малко и смесете с половината от кашкавала.

Напълнете шапките на печурките, поръсете с останалия кашкавал, подредете ги в тава върху лист намазнен пергамент и поставете в предварително загрята до 190 градуса фурна.

След 15-20 минути предястието ще бъде готово.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cookingfood.com.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиБотаникаЛюбопитноХрани и ястияСнимкиНовиниСъставкиДиетиЛайфстайлПроизводителиЗдравни съветиАлтернативна медицинаКлинични пътекиИстория