Пиле в бял винен сос с гъби, лук и розмарин

Необходими продукти:
- 2 броя пилешки бутчета
- 5 глави лук
- 200 грама пресни печурки
- 4 фини резена бекон
- 1 супена лъжица горчица
- 1 супена лъжица брашно
- 1/2 чаена чаша пилешки бульон
- 1 чаена чаша сухо бяло вино
- 1/2 чаена чаша течна сметана без захар
- 1 чаена лъжичка розмарин
- 1/2 чаена лъжичка мащерка
- сол и черен пипер на вкус
- клонки пресен розмарин
- зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете бутчетата. В дълбок тиган с капак налейте и сгорещете зехтин. Запържете месото от всички страни, отцедете и оставете настрана.
В същата мазнина добавете нарязани ситно бекон и печурки. Разбъркайте и прибавете наситнения лук. Подправете с мащерка, розмарин, сол и черен пипер на вкус.
Смесете горчицата със сметаната, брашното, бульона и бялото вино, разбъркайте и налейте в тигана. Върнете месото обратно, намалете мощността на котлона на минимална и задушете ястието за 30 минути.
Поднесете топло, гарнирано със стръкче пресен розмарин.
Добър апетит!
Източник: thegirllovestoeat.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
FUN WINE ЧЕРВЕНА САНГРИЯ 5.5% 750 мл
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
FUN WINE ОТВАРАЧКА / ЗАТВАРАЧКА ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ КЕНОВЕ
ВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
НАУ ФУДС МЕГА РЕСВЕРАТРОЛ капсули 200 мг * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Мандраке, Мандрагора
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Печено пиле с горчица, чесън, бира и мед
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- По-малък риск от артрит, ако пийваме бира или вино в малки количества
- Печено пиле върху кенче бира
- Пилешко с кафяв ориз, кашу и зеленчуци
- Ориз с пилешко, манго и авокадо
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
Коментари към Пиле в бял винен сос с гъби, лук и розмарин