Домашно вино от арония със стафиди

Необходими продукти за съд с вместимост от 3 литра:
1 килограм арония
1 килограм захар
100 грама стафиди
Начин на приготвяне:
Изсипете плодовете в съда (кофичка или друго подходящо) и намачкайте с ръце. Добавете около 300 грама от захарта и стафидите, за да ферментира по-добре. Получената смес залейте с топла вода, чието количество трябва да бъде 2/3 от обема на съда. Затворете го плътно с капак и оставете на тъмно място. В продължение на седмица не отваряйте кофичката. Много е важно да не допуснете да мухляса. На 8-мия ден прибавете още 300 грама захар, изчакайте отново седмица и сложете последните 300 грама (приблизително). Оставете 1 месец да ферментира. В най-добрия случай аронията ще се утаи на дъното на съда. Прецедете виното и отново оставете за известно време, за да може да се избистри.
За да получите по-деликатен вкусов оттенък, може да добавите към бистрото вече вино примерно 1 литър плодов сок (най-вече гроздов или ябълков).
Може да консумирате в класическия охладен вид, също и да използвате напитката гореща като основа за направата на глинтвайн.
Наздраве!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРОНИАДА ЕСТЕСТВЕНА ВИТАМИНОЗНА НАПИТКА ОТ ПЛОД АРОНИЯ 5 % 500 мл.
МЛЯНА АРОНИЯ ЗА ЧАЙ 100 гр.
СНБ КРЕМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ АРОНИЯ 100 мл
ОГО капсули * 60 БУРОВ
ДИАБЕТИЧЕН ШОКОЛАД ФИНЕС С АРОНИЯ 80 гр.
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Силата на червеното вино
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Мандраке, Мандрагора
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Какво се случва с тялото ви, ако пиете чаша вино всяка вечер
- С какви храни да поднесем различните напитки
- Арония – ползи и противопоказания
- Арония черноплодна
- Задушено пилешко филе с бяло вино, лимони и каперси
- Вино от глухарчета с лимонови кори и стафиди
Коментари към Домашно вино от арония със стафиди
Александър
Не става ясно колко да е водата. Ако е 2/3 от обема на съда, а 1/3 вече е заета с арония, то трябва да се напълни догоре? А ако трябва общия обем арония + вода да е 2/3, то съотношението вода:арония трябва да е почти 1:1 ако счетем, че захарта се разтваря.
Здравейте! Наливате вода, докато съдът се напълни до 2/3 от обема си.
Не става ясно колко да е водата. Ако е 2/3 от обема на съда, а 1/3 вече е заета с арония, то трябва да се напълни догоре? А ако трябва общия обем арония + вода да е 2/3, то съотношението вода:арония трябва да е почти 1:1 ако счетем, че захарта се разтваря.