Глювайн - оригиналната рецепта!
Необходими продукти:
- 1/2 портокал
- 3/4 чаена чаша вода
- 1/4 чаена чаша захар
- 20 зрънца карамфил
- 2 пръчици канела
- 2 звездовиден анасон
- 750 милилитра червено вино
Начин на приготвяне:
- Обелете портокала на дълги ивици, като внимавате да не засегнете бялата част от кората.
- Изцедете сока и заделете настрана.
- Загрейте водата и захарта в голяма тенджера на средно силен огън и оставете сместа да ври, докато захарта се разтвори напълно.
- Намалете силата на огъня и добавете карамфила, канелените пръчици, звездовидния анасон, портокаловата кора и портокаловия сок.
- Оставете сосът да къкри в продължение на 1 минута, отново намалете силата на котлона и прибавете виното.
- Нека сместа къкри минимум 20 минути, като внимавате да не заври.
- Прецедете греяното вино и го разсипете в чаши. Гарнирайте и поднесете.
Наздраве!
Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
НАУ ФУДС МЕГА РЕСВЕРАТРОЛ капсули 200 мг * 120
Безплатна доставка за България!FUN WINE МОСКАТО ЯГОДА 5.5% 750 мл
ВИНО БАРБЕРА ДАСТИ ЧЕРВЕНО 750 мл.
АРОНИАДА ЕСТЕСТВЕНА ВИТАМИНОЗНА НАПИТКА ОТ ПЛОД АРОНИЯ 5 % 500 мл.
FUN WINE ШАРДОНЕ КОКОС 5.5% 750 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Мандраке, Мандрагора
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Пречистете кръвта си с хрян, ябълки и вино
- Силата на червеното вино
- Три чаши вино седмично решават проблема с напълняването
- Лечебните свойства на пелина - Празник на пелина, село Змейово, 2011
- Виното и жените - истини и заблуди
- 5 безопасни начина да извадим коркова тапа, ако нямаме тирбушон
- Глинтвайн от нар с портокал и канела
Коментари към Глювайн - оригиналната рецепта!