Глювайн - оригиналната рецепта!

Необходими продукти:
- 1/2 портокал
- 3/4 чаена чаша вода
- 1/4 чаена чаша захар
- 20 зрънца карамфил
- 2 пръчици канела
- 2 звездовиден анасон
- 750 милилитра червено вино
Начин на приготвяне:
- Обелете портокала на дълги ивици, като внимавате да не засегнете бялата част от кората.
- Изцедете сока и заделете настрана.
- Загрейте водата и захарта в голяма тенджера на средно силен огън и оставете сместа да ври, докато захарта се разтвори напълно.
- Намалете силата на огъня и добавете карамфила, канелените пръчици, звездовидния анасон, портокаловата кора и портокаловия сок.
- Оставете сосът да къкри в продължение на 1 минута, отново намалете силата на котлона и прибавете виното.
- Нека сместа къкри минимум 20 минути, като внимавате да не заври.
- Прецедете греяното вино и го разсипете в чаши. Гарнирайте и поднесете.
Наздраве!
Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
FUN WINE ЧЕРВЕНА САНГРИЯ 5.5% 750 мл
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
FUN WINE ОТВАРАЧКА / ЗАТВАРАЧКА ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ КЕНОВЕ
ВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
НАУ ФУДС МЕГА РЕСВЕРАТРОЛ капсули 200 мг * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Мандраке, Мандрагора
- 4 трика за отваряне на бутилка вино без тирбушон
- Как влияе виното на здравето ни?
- Чесново вино спасява от настинки
- Ябълково вино
- Коктейл Мимоза с червен портокал
- По-малък риск от артрит, ако пийваме бира или вино в малки количества
- Портокалов глинтвайн с бяло вино, канела и лимон
Коментари към Глювайн - оригиналната рецепта!