Глювайн - оригиналната рецепта!
Необходими продукти:
- 1/2 портокал
- 3/4 чаена чаша вода
- 1/4 чаена чаша захар
- 20 зрънца карамфил
- 2 пръчици канела
- 2 звездовиден анасон
- 750 милилитра червено вино
Начин на приготвяне:
- Обелете портокала на дълги ивици, като внимавате да не засегнете бялата част от кората.
- Изцедете сока и заделете настрана.
- Загрейте водата и захарта в голяма тенджера на средно силен огън и оставете сместа да ври, докато захарта се разтвори напълно.
- Намалете силата на огъня и добавете карамфила, канелените пръчици, звездовидния анасон, портокаловата кора и портокаловия сок.
- Оставете сосът да къкри в продължение на 1 минута, отново намалете силата на котлона и прибавете виното.
- Нека сместа къкри минимум 20 минути, като внимавате да не заври.
- Прецедете греяното вино и го разсипете в чаши. Гарнирайте и поднесете.
Наздраве!

Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
FUN WINE ЧЕРВЕНА САНГРИЯ 5.5% 750 мл
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
FUN WINE ОТВАРАЧКА / ЗАТВАРАЧКА ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ КЕНОВЕ
ВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
НАУ ФУДС МЕГА РЕСВЕРАТРОЛ капсули 200 мг * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Мандраке, Мандрагора
- Силата на червеното вино
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Маринован праз в горчица и бяло вино
- Червеното вино благоприятства поддържането на добро чревно здраве
- Облекчете уринарната инфекция с вино, розмарин и чесън
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Свински пържоли с гъби и лук на тиган
- 5 безопасни начина да извадим коркова тапа, ако нямаме тирбушон
Коментари към Глювайн - оригиналната рецепта!