Ябълково вино
Необходими продукти:
2 килограма ябълки
2 литра вода
2,5 чаени чаши захар на пясък
Начин на приготвяне:
Смелете едро ябълките и ги сложете в стъклен съд (не в метален). Налейте водата и разбъркайте старателно с дървена лъжица. След пет дни прецедете ферментиралата напитка (отцедете добре с помощта на марля) и прибавете захарта. В продължение на няколко дни разбърквайте с дървена лъжица.
Красив наситен цвят може да придадете на виното, като използвате карамелизирана захар.
След 2 - 2,5 седмици то ще бъде готово.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
FUN WINE МОСКАТО ЯГОДА 6% 250 мл
ВИНОЦЕТИ БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
ВИНО ПИНОТ НЕРО ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE МОСКАТО ПРАСКОВА 6% 250 мл
ВИНОЦЕТИ ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
ВИНО СИРА ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Мандраке, Мандрагора
- Силата на червеното вино
- Класическа испанска сангрия
- Глювайн - оригиналната рецепта!
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Кратко ръководство за съчетаване на храна и вино
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Червеното вино възстановява хормоналния баланс
- Пречистете кръвта си с хрян, ябълки и вино
- 5 безопасни начина да извадим коркова тапа, ако нямаме тирбушон
Коментари към Ябълково вино